Slumdog Millionaire DVD review

slumdog_millionaire_movie_poster1Slumdog Millionaire*****

Regie: Danny Boyle (Trainspotting*****)

Met: Dev Patel, Freida Pinto

Speelduur: 120′

De grote, terechte, winnaar bij de meest recente Oscars is nu uit op DVD en is verplichte kost voor iedere filmliefhebber.

Het verhaal: Jamal, een jongen uit de sloppenwijken, schopt het tot de op één na laatste vraag bij ‘Who Wants To Be a Millionaire’. Hij wordt gearresteerd door de Indiase politie op verdenking van fraude. Hoe is het mogelijk dat een ‘slumdog’, zonder scholing, die opgroeide op de straat, zoveel weet? De antwoorden verbazen iedereen … .

dev-frieda-slum-dog

Ons verdict: Als volbloed cynicus was ik bijzonder sceptisch over de universele lof die aan Slumdog Millionaire te beurt viel de voorbije maanden. Don’t believe the motherfrackin’ hype, weet je wel? Maar nu ik dit Brits-Indisch pareltje eindelijk op DVD heb ontdekt, slik ik mijn woorden volmondig in. Slumdog Millionaire is een schat van een film die de diepgrauwe armoede in de sloppenwijken van India weet te vermengen met een sterk staaltje kritiek op de powers that be, en bovendien eindigt met een wondermooie, niet melige, ode aan de liefde. Een mokerslag van een film die al je zintuigen prikkelt en waar je met recht en reden stil van wordt. Danny Boyle is erin geslaagd om de slums in India met evenveel intensiteit en durf in beeld te brengen als hij destijds deed met de grimmige Schotse straten uit Trainspotting. De heerlijk getimede, hyperkinetische montage blend perfect met de opzwepende soundtrack en het fabelachtig kleurenpalet in de authentieke achtergrond. Bovendien puurt hij werkelijk fantastische acteerprestaties uit de compleet onbekende cast. Met op kop de succelente schoonheid, Freida Pinto, wier blik alleen al, elke gezonde man doet wankelen. Slumdog Millionaire is nu al een klassieker. Haal dit fantastische schijfje in huis. Je zal het je niet beklagen.

Bekijk en beluister alvast één van de vele heerlijke nummers uit Slumdog Millionaire:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

One thought on “Slumdog Millionaire DVD review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.