Verslag persconferentie Life Is An Art

life-is-an-artEen tijdje geleden brachten we al nieuws rond het Belgische fantasy-project Reiki: The Movie. Hoewel het daar al even angstwekkend stil rond geworden is, zit de ambitueze producent achter het project helemaal niet stil! Rik Sinkeldam is samen met regisseur Jayant Harnam namelijk hard in de weer aan Life Is An Art, een Nederlands genreproject dat het midden houdt tussen Se7en en Saw. Zulke vergelijkingen wekken uiteraard de nodige verwachtingen. Dus wanneer er een exclusieve persconferentie gehouden werd in het hartje van Brussel, trokken we met pen en taperecorder in de aanslag richting onze hoofdstad.

We kwamen iets later dan afgesproken aan, maar de sympathieke Hollandse producent wist ons te vertellen dat we nog niets gemist hadden. Even later werd iedereen verzocht om plaats te nemen, want er zou een exclusieve vijtien minuten durende promoreel van de film vertoond worden. Na het dimmen van de lichten kregen we een aantal beelden te zien die misschien qua plot nog niet heel veel prijsgaven van Life Is An Art, maar toch al toonden wat voor een stijl van film we kunnen verwachten. Hoewel we geen fan zijn van de iets te dikke Engelse accenten die sommige internationale acteurs tentoonspreiden, zit er zonder twijfel potentieel in Life Is An Art. Al wat waren het de behoorlijke makeup-effecten of de knappe verschijning van Alisson Carroll, die je misschien wel kent als het meest recente Lara Croft gezicht van de videogames.

alisson-carroll

Nadien was er een ‘antwoord & vraag’-sessie met producent Rik Sinkeldam, regisseur Jayant Harnam en enkele acteurs en actrices, waaronder Martin Swabey. Het viel snel op dat er veel vragen werden gesteld over de donkere psychologische aspecten van het verhaal en hoe de acteurs en actrices zich hierop hadden voorbereid. Sinkeldam wist met opvallende trots te melden dat de trailer in Cannes goed ontvangen was en dat er al interesse is getoond van diverse uithoeken van de wereld. Regisseur Harnam wist te vertellen door welke films hij beïnvloedt werd, maar de journalisten hadden eveneens interesse in het effectenwerk. Met de exclusieve aankondiging dat Life Is An Art extra aandacht zou krijgen op de volgende editie van het Razor Reel festival werd het einde gebreid aan de persconferentie.

rik-sinkeldam

Vergezeld van enkele glazen champagne nam ik producent Rik Sinkeldam even bij mij voor een kort gesprek omtrent Life Is An Art, maar ook zijn volgende projecten. Zo verklaarde hij waarom Life Is An Art ook weer volledig in de Engelse taal werd opgenomen: “Dit is niet alleen vanuit commercieel oogpunt erg belangrijk voor het budget van 2,5 miljoen terug te verdienen, maar ook omdat de Nederlandse filmmarkt nog steeds behoorlijk bekrompen is en toch oogkleppen op heeft. Men kijkt in Nederland vooral naar wie je bent.” Een erg mooie anekdote: “Ik was in Cannes op het Nederlandse filmfeestje en zolang in Engels sprak was ik interessant. Toen ik liet blijken dat ik Nederlands was, dan kreeg ik de reactie ‘Oei het is maar een Hollander!'”. Wanneer ik erop inpik en vraag hoe hij er dan toch steeds in slaagt om steevast internationale en ambitieuze projecten op poten te zetten, antwoord Sinkeldam: “Met veel lef en goede connecties.” Regisseur Harnam voegt zich even bij ons en voegt er al grijnzend aan toe dat hij van Rik geen drama mocht maken! Sinkeldam verduidelijk dat de markt gewoon op deze moment een bepaald soort films vraagt. Maar de twee filmmakers drukken me op het hart dat Life Is An Art buiten enkele gore scènes – die Sinkeldam illustreerde met overigens een erg fraaie foto van één van zijn actrices met maar één arm – vooral een goed verhaal heeft. We kijken er naar uit!

life-is-an-art2

Naast Life Is An Art en Reiki: The Movie, heeft Sinkeldam en zijn productiefirme RixPro nog een in België opgenomen korte horrorfilm op stapel staan, maar ook The New Arrival, een ambitieuze in Thailand opgenomen actieprent naar een verhaal van Rik Sinkeldam en medewerking van creatieve duizendpoot Dirk Vandereyken. Maar het meest kijken we uit naar de eventuele verfilming van het pas verschenen Engelstalige boek “Drowned Sorrow” van Vanessa Morgan. Deze goed ontvangen internationale roman geven we binnenkort wat extra aandacht, samen met het meeste recente boek “Baour: Strands of Death” van Dirk Vandereyken.

the-new-arrival drowned-sorrow1

Kijk ook even op www.rix-pro.com en www.lifeisanartmovie.com.

Foto: De Roover Steve

De officiële trailer van Life Is An Art vind je hier.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

One thought on “Verslag persconferentie Life Is An Art”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.