Game of Thrones S7 recensie

Game of Thrones S7 recensieGame of Thrones S7 ****

Creator: David Benioff, D.B. Weiss & George R. R. Martin

Met Emilia Clarke, Kit Harington, Lena Headey, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Iain Glen, John Bradley, Aidan Gillen, Gwendoline Christie, Alfie Allen, Conleth Hill, Liam Cunningham, Isaac Hempstead Wright, Nathalie Emmanuel, Rory McCann, Carice van Houten, Jacob Anderson,…

Speeltijd: 7 afleveringen / 45 – 60 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van het 6de seizoen van Game of Thrones.

*** OPGELET, SPOILER ALERT ***

Het verhaal: Daenerys Targaryen zet met haar gigantische draken en leger vol Dothraki & Unsullied voet aan wal en is klaar om Westeros van Cersei over te nemen, maar dat gaat niet van een leien dakje…

De gigantische draken in Game of Thrones S7

Ons verdict: Game of Thrones blijft een fenomeen. Nu de serie tot zijn einde komt en HBO nog steeds geen waardige vervanger kan vinden voor de fantastische televisieserie die maar liefst 16,5 miljoen kijkers wist te inspireren, weten de makers ondanks de vele lekken perfect wat ze doen en zijn ze op koers om misschien één van de zeldzame televisieseries te worden die een mooie einde kunnen breien aan hun avontuur.

Hoewel we niet voor uitmelkerij zijn met deze laatste afleveringen die teleurstellend in 2 seizoenen worden gesplitst, moeten we toegeven dat het hele gebeuren mooi in elkaar past. Met gigantische draken & white walkers bevat dit 7de seizoen misschien wel het meeste fantasy (en het minste bloot) van alle seizoenen samen, maar het eindspel tussen de verschillende adellijke families op het mythische Westeros blijft meer dan ooit intrigeren. De voltallige cast blijft uitmuntend werk leveren en castleden zoals Kit Harington, Lena Headey, Nikolaj Coster-Waldau & Peter Dinklage weten als geen ander waar hun domino valt in het hele gebeuren, maar Emilia Clarke steelt de show in dit 7de seizoen van Game of Thrones. Deze wisselwerking tussen de cast blijft de serie fantastisch maken, hoewel we het gevoel hebben dat dit 7de seizoen iets minder is en moet teren op shockerende doden om legendarisch te blijven. We hielden in dit 7de seizoen ook wel van de emotionele dimensie doordat de Starks eindelijk elkaar terugvinden na zoveel miserie & leed.

Besluit: Dit 7de seizoen van Game of Thrones ligt in het verlengde van het succes dat het wist op te bouwen doorheen de jaren. Blijven volgen dus en aftellen tot een waardig einde van de legendarische serie.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter