Death Note recensie op Netflix België

Death Note posterDeath Note ***

Regie: Adam Wingard (V/H/S, You’re Next, The Guest)

Met Nat Wolff, Willem Dafoe, Shea Whigham, Lakeith Stanford, Margaret Qualley, Paul Nakauchi, Jason Liles,…

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van Final Destination in combinatie met Japanse horror zoals Dark Water.

Het verhaal: De tiener Light Turner komt in contact met een boek genaamd ‘Death Note’, een notitieboek waarin de dodengod Ryuk iedereen ombrengt die zijn naam vermoed krijgt en de wijze van sterfte.

Death Note recensie op Netflix België

Ons verdict: Death Note is de nieuwste horrorfilm op Netflix België gebaseerd op een Japanse manga met een lading fans die niet kunnen wachten om het resultaat te zien. De eerste reacties waren thans niet bepaald positief met o.m. de ‘creatieve’ wijze waarop de makers met regisseur Adam Wingard aan kop omgaan met de personages uit de strips en hoofdrolspeler Nat Wolff uit Paper Towns & The Fault in our Stars die de volle lading krijgt. Hoewel Death Note op zich leuke elementen bevat zoals gore kills, uitstekende cinematografie, een sterk scenario, inspiratievolle mythologie en een iconische schurk met Willem Dafoe & Jason Liles als dodengod Ruyk is de hoofdcast inderdaad de zwakke schakel in machine. Minpuntjes aan Nat Wolff & Margaret Qualley. Maar de zwakste schakel blijft de Amerikaanse wijze om deze Japanse strip op een commerciële manier tot leven te brengen op het kleine doek, alsook de geforceerde soundtrack die volledig van de pot gerukt is voor dit genre film.

Besluit: Death Note-stripfans komen niet aan hun trekken, maar de doorsnee Netflix-kijker pikt dit best mee zonder al teveel nadenken.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter