The Fault in Our Stars op iTunes review

The Fault in Our Stars posterThe Fault in Our Stars ****

Regie: Josh Boone

Met Shailene Woodley, Ansel Elgort, Willem Dafoe, Nat Wolff, Laura Dern, Sam Trammell, Lotte Verbeek,…

Speeltijd: 126′

Ga kijken als je hield van The Notebook.

Het verhaal: 2 zwaar door kanker aangetaste tieners ontmoeten elkaar in een support groep en worden sterk bevriend. Zo sterk dat de ene bereid is om naar Amsterdam te reizen en haar favoriete schrijver Peter van Houten te leren kennen.

The Fault in our Stars wallpaper

Ons verdict: Het is raar om te zien dat er sinds de laatste paar jaar een duidelijke generatiekloof is ontstaan tussen de jeugd van tegenwoordig en de jonge 30-igers die zich nog steeds de heersers van de film- en seriecultuur noemen. The Hunger Games, Divergent, Twilight, The Maze Runner,… We zijn zo arrogant om steeds bepaalde jeugdacteurs en -films meteen in de hoek te schuiven als de tienerhype. Maar de realiteit is dat de wereld veranderd en met een score van 8/10 op IMDb voor The Fault in Our Stars, moeten we af en toe de jeugd de kans geven om zich te bewijzen. En dat is precies wat deze film doet…

The Fault in Our Stars is een stevig stukje drama en romantiek dat ondersteund wordt door 2 nieuwe talenten in Hollywood: Shailene Woodley & Ansel Elgort. Beide acteurs kennen we reeds uit het populaire The Divergent Series waar ze broer en zus spelen (wat een contrast), maar met deze acteerprestatie tillen ze zichzelf allebei naar een hoger niveau. De finesse, kwetsbaarheid en realisme in de personages van Hazel en Gus kruisen zich in dit verhaal rond filosofie, ethiek en de manier hoe je als mens (stervende of niet) moet omgaan met de dood. Het debuut van regisseur Josh Boone brengt hem op hetzelfde niveau als Nicholas Sparks‘ verfilming van The Notebook, hoewel het boek door John Green wel meer diepgang heeft. Maar wees gewaarschuwd: niemand ontsnapt aan een huilbui, dus neem een stevige zakdoek mee alvorens je aan deze film begint. En geniet eventueel ook nog van de inspirerende soundtrack.

Kortom, The Fault in Our Stars is één van de sterkste romantische dramafilms die ik in de laatste tijd heb gezien en is zeker het huren waard. Geniet van de trailer en 2 clips uit The Fault in Our Stars:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “The Fault in Our Stars op iTunes review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter