Asterix en de Romeinse Lusthof op iTunes recensie

Asterix en de Romeinse Lusthof recensieAsterix en de Romeinse Lusthof ***

Regie: Louis Clichy & Alexandre Astier

Met de stemmen van Warre Borgmans (Asterix), Wim Opbrouck (Obelix), Matteo Simoni (Kakofonix),…

Speeltijd: 82′

Ga kijken als je hield van andere Asterix-films.

Het verhaal: Caesar is het beu na jaren van strijd tussen zijn Rijk en het Gallische dorpje van Asterix & Obelix en beslist om in het bos van de Galliërs een nieuwe Romeinse stad te bouwen om de burgers van Rome dichterbij de Galliërs te brengen in de hoop dat ze veranderen.

Asterix en de Romeinse Lusthof op iTunes recensie

Ons verdict: Als jonge knaap kan ik mij nog steeds levendig de strips en tekenfilms van Asterix inbeelden: Vooral de videocassettes met Asterix & Cleopatra en Asterix & de 12 werken heb ik zonder twijfel doodgespeeld. Mijn jeugdsentiment kwam dus bovenspelen toen ik hoorde dat er een nieuwe film van Asterix kwam, deze keer volledig digitaal dankzij het Gentse productiehuis GRID, het Waalse Belvision & de M6 Groupe. Het thema is anno 2015 de Romeinse Lusthof, een verhaal dat slim inspeelt op de hedendaagse problematieken: de confronterende clash tussen verschillende culturen en het afbouwen van de welvaartsstaat waarin de werkman de nieuwe slaaf is. OK, daarvoor ga je weliswaar niet naar deze film kijken, maar de regisseur en schrijver doet wel een kleine onschuldige knipoog met de keuze van dit verhaal.

De animatie is cutting edge en in deze tijden van digitalisering kunnen we zulke initiatieven alleen maar toejuichen. Maar verwacht geen hoogvlieger: daarvoor is de concurrentie met pakweg een Shrek of Ice Age van DreamWorks, Ratatouille, Toy Story & Wall-E van Pixar of Disney’s Frozen te moordend. Bovendien is deze film weer een Franstalig verhaal waardoor de nodige Vlaamse promotie zoals de stemmen van Wim Opbrouck, Matteo Simoni en Warre Borgmans weinig de ronde deden wat wel spijtig is. Maar daar zullen de fans van Asterix & Obelix zich weinig van schelen: de film bracht immers aardig wat geld in het laadje in België.

Kortom, Asterix en de Romeinse Lusthof is OK, maar niet bepaald overweldigend. Bekijk onderaan de trailer en 2 clips uit de animatiefilm:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter