10 Cloverfield Lane recensie op Netflix België

10 Cloverfield Lane recensie op Netflix België10 Cloverfield Lane **

Regie: Dan Trachtenberg (Black Mirror)

Met John Goodman, Mary Elizabeth Winstead, John Gallagher Jr., Bradley Cooper,…

Speeltijd: 103′

Ga kijken als je hield van andere Cloverfield-films en Buried.

Het verhaal: Michelle komt in een auto-ongeluk terecht en ontwaakt in een schuilkelder van een vreemde man met de naam Howard.

De cast van 10 Cloverfield Lane

Ons verdict: Geheimzinnigheid primeert in de CloverVerse door creatief brein J.J. Abrams en dat is niet anders met 10 Cloverfield Lane. Maar dit onderwerp kan soms niet in je voordeel spelen en daar is 10 Cloverfield Lane het perfecte voorbeeld van. Het idee vol met hints naar paranoia, samenzwering & overleving is op zich goed, maar de uitwerking door debutant Dan Trachtenberg laat te wensen over. 10 Cloverfield Lane verlaagt zich tot een zielig langdradige horrorfilm met een plot dat te lang op zich laat wachten met aan het einde een slechte pay-off. De monsters brengen zelfs geen referentie aan de originele 1-18-08 door de beloftevolle top regisseur Matt Reeves. En John Goodman weet tot slot spijtig genoeg niet hoe hij het hele zooitje bij elkaar kan acteren tot een aanvaardbaar verloop.

Kortom, 10 Cloverfield Lane was niet de beste opvolger voor de originele Cloverfield. Cloverfield Paradox was op dat vlak een tap in de betere richting.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter