Atomic Blonde recensie

Atomic Blonde posterAtomic Blonde ****

Regie: David Leitch (John Wick, Deadpool 2)

Met Charlize Theron, James McAvoy, Toby Jones, Sofia Boutella, John Goodman, Eddie Marsan, Bill SkarsgÃ¥rd, James Faulkner, …

Speeltijd: 115′

Ga kijken als je hield van John Wick, Baby Driver & een vlugje Michael Mann.

Het verhaal: Een MI-6 agente wordt gevraagd om aan het einde van de Koude Oorlog naar Berlijn te reizen en een gestolen lijst met spionnen over de hele wereld terug te vinden, terwijl de Berlijnse Muur op punt staat in elkaar te storten door lokale protesten.

Charlize Theron ziet af in Atomic Blonde

Ons verdict: Wat velen niet weten, is dat 2017 in het teken stond van een kleine strijd om wie effectief het meeste bijdroeg aan het geweldige John Wick. Regisseur Chad Stahelski kreeg de eer om de gemiddelde opvolger te regisseren, terwijl zijn co-regisseur & gewezen stuntman David Leitch op zoek mocht gaan naar nieuwe projecten. Eén daarvan buiten Deadpool 2 is Atomic Blonde. Op het eerste gezicht een vrouwelijke versie van John Wick hoor ik je zeggen? Think again…

Onder de motorkap ziet Atomic Blonde er een stuk anders uit. Atomic Blonde heeft een voortreffelijk scenario geïnspireerd op de graphic novel The Coldest City vol cliffhangers en plotwendingen die liefhebbers van het spionage-genre zal doen watertanden. Met een sterke Charlize Theron en wezenlijke bijdragen door James McAvoy, Toby Jones, John Goodman & Sofia Boutella laat Atomic Blonde John Wick: Chapter 2 een poepje ruiken. Tot het niveau dat we zelfs met onze mond open toekeken hoe de gewezen stunt double van Brad Pitt ruwe actiescènes tevoorschijn tovert die enkel Michael Mann kon maken. Fenomenaal. Tot slot prijzen we de cinematografie de lucht in, want deze was na John Wick opnieuw om van te smullen en past perfect in het plaatje van het Berlijn aan het einde van de Koude Oorlog, mede dankzij de geweldige soundtrack vol Duitse hits.

Kortom, met Atomic Blonde heeft Universal Pictures opnieuw een nieuwe franchise te pakken. Ga dat zien in de bioscoop en wij kunnen niet wachten op Atomic Blonde “Chapter 2”.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter