The John Wick Chapter 2 review

John Wick Chapter 2 posterJohn Wick: Chapter 2 ***

Regie: Chad Stahelski (John Wick, Highlander reboot)

Met Keanu Reeves, Ian McShane, Ruby Rose, Riccardo Scamarcio, Common, Claudia Gerini, Laurence Fishburne, Lance Reddick, John Leguizamo,…

Speeltijd: 122′

Ga kijken als je hield van John Wick met een sausje van Fast & Furious.

Het verhaal: De gebeurtenissen vanuit de vorige John Wick zorgen ervoor dat de onderwereld der huurlingen terug op zoek gaan naar zijn aanwezigheid…

Keanu Reeves als John Wick met een nieuwe hond in John Wick Chapter 2

Ons verdict: Hollywood, Hollywood. Wat doe je nu weer? Dan komen jullie opnieuw met een leuke franchise en dan melken jullie het weer uit. John Wick: Chapter 2 is weer een typisch voorbeeld van hoe de Amerikaanse filmstudio’s een franchise opbouwen en er zoveel mogelijk geld proberen uit te halen. De originele John Wick-film was een prachtig staaltje werk van regisseurs Chad Stahelski & David Leitch, maar deze laatste verliet verrassend deze opvolger en de reden waarom is vrij duidelijk. John Wick: Chapter 2 is maar een schim van zijn voorganger.

De openingsscène zet meteen de trend met 10 magere slachtoffers en een ‘achtervolgingsscène’ laat terugdenken aan het povere Fast & the Furious 3: Tokio Drift. De cinematografie is opvallend lichter en het duurt meer dan een uur voor we terug een glimpse krijgen van de allereerste film. Keanu Reeves schittert ten volle in de uitgebreide kill-scènes met een body count van meer dan 100 in John Wick: Chapter Two. Yeah! Toch een beetje plezier. Common krijgt meer screentime dan hij verdient, terwijl Ruby Rose teleurstellend nog geen woord mag uitspreken. Sexisme anno 2017? En de zogenaamde Matrix-reunie tussen Keanu Reeves & Laurence Fishburne is ook niet alles.

Kortom, wij waren teleurgesteld. Dit 2de deel van John Wick is niet zoals zijn voorganger en verwacht nog wat meer uitmelkerij in de toekomst.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.