Underworld: Blood Wars review

Underworld Bood Wars posterUnderworld: Blood Wars ***

Regie: Anna Foerster (Outlander)

Met Kate Beckinsale, Theo James, Tobias Menzies, Charles Dance, Lara Pulver, James Faulkner, Clementine Nicholson, Bradley James,…

Speeltijd: 91′

Ga kijken als je hield van Resident Evil-, Mortal Kombat- & de andere Underworld-films.

Het verhaal: Selene wordt opgespoord door de vampieren-clan om hen te helpen om nieuwe Death Dealers te kweken na een dreigende weerwolven-revolutie aangevoerd door de nieuwe leider Marius.

Kate Beckinsale in Underworld: Blood Wars

Ons verdict: De inmiddels 5de film in de Underworld-franchise met weerwolven en vampieren ontspoorde na het einde van de trilogie, een prequel dat eveneens een mislukte sequel werd. Sindsdien likt de franchise zijn wonden met Awakening die de draad moest oppikken die schrijver en producer Len Wiseman voor ogen had.

Underworld: Blood Wars is terug een stapje in de goede richting met entertainende actiescènes, een heerlijk donkere enscenering in combinatie met geweldige landschappen en Mortal Kombat-achterige Fatalities die teruggaan aan de origine van de franchise. Nieuw bloed zoals Theo James & Charles Dance helpen Underworld ook, echter kunnen we het weinig origineel noemen met verwijzingen naar Game of Thrones, Snowpiercer & de voorgaande Underworld-films.

Kortom, het laagste productiebudget in jaren voor deze Underworld-film stelt ons de vraag waarom Sony blijft investeren in deze franchise, maar goed. Underworld: Blood Wars draagt in goede zin bij tot de franchise.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter