Snowpiercer review

Internationale poster van SnowpiercerSnowpiercer *** 1/2

Regie:

Met , , , , , ,…

Speeltijd: 126′

Ga kijken als je hield van The Road & Children of Men.


Het verhaal: In 2014 beslissen de regeringsleiders op aarde om CW3-gas te verspreiden in de lucht om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Spijtig genoeg heeft dit tot resultaat dat de aarde volledig in een ijstijd terecht komt en enkel 1 trein, The Snowpiercer van Wilton houdt de mensheid op een wrede manier in leven. Curtis is een bewoner van de achterste wagon van de trein die bijna aan zijn lot wordt overgelaten: mensen zijn ondervoed, kinderen worden ontvoerd en ouders worden geterroriseerd als ze in opstand komen.

SnowpiercerOns verdict: Dankzij UGC Antwerpen & DeMorgen kregen we bij MoviePulp.be het genoegen om naar de avant-première van Snowpiercer te gaan kijken: een Koreaanse productie met Belgische roots gezien de strip in ons land werd vervaardigd. Inmiddels is de strip een ware cultklassieker geworden bij de liefhebbers van combic books, dus de verwachtingen staan hoog hoewel de exposure en marketing van de film best laag was. Al een geluk is de Belgische filmwereld laaiend enthousiast: Humo en Cobra prijzen hem de hoogte in.

Toegegeven, Snowpiercer is qua concept een sterke film (alle eer aan regisseur & screenwriter ) en doet qua verfilming heel hard terugdenken aan Children of Men, maar toch heeft het een aantal minpuntjes. Allereerst denk ik dat sommige scènes een betere effect hadden, moest de wijze van verfilming gedetailleerder zijn. Ik denk maar aan de beginscènes die het verhaal in kaart brengen (The Second Renaissance van The Animatrix verwerkte dit schitterend) en de scène waarin Chris Evans als Curtis over zijn kannibalistisch verleden spreekt (Sin City was hier een stuk beter in). De algemene sfeer en enscenering van de film die vooral naar boven komt als Curtis & co wagon per wagon verder naar voor oprukken, is van een meesterlijk niveau. Ook is het internationale karakter van de film met Koreaans, Engels en Frans een pluspunt en mijn verwachtingen oversteeg het alleszins, gezien het entertainment-gehalte van Snowpiercer niet vergelijkbaar is met deze van een voorgebakken Hollywood-blockbuster. Toch bleef het applaus van het publiek uit aan het einde, mede omdat een negativistische film nu niet met open armen wordt onthaald bij een breed publiek. Het verhaal is dan ook zeer donker en ook de cast met een gemiddelde prestatie van Chris Evans en Ed Harris zet een donkere stempel op Snowpiercer.

Kortom, Snowpiercer is goed maar wij hebben onze vraagtekens bij het cultgehalte van de film. Bekijk onderaan de internationale trailer van Snowpiercer en oordeel zelf:

2 gedachten op “Snowpiercer review”

  1. film had geen helder tijdsverloop,1e akte bleven er teveel vragen achter..2e was aanzienlijk beter..maar vraag me oprecht af wat iemand goed aan het einde zou kunnen vinden?? (ik heb de strip niet gelezen,maar vond dit voor een film toch wel beetje matig..) special effects in de trein waren overigens prima,maar het buitenaanzicht bv paste m.i. beter in een b-film.. mager zesje wat voornamelijk overeind gehouden werd door Chris Evans

    Please wait...
  2. Om Bart even bij te treden, ja het einde was enigszins teleurstellend en de CGI matig. Maar verder is dit een absolute aanrader vol staalharde actie, uitstekende acteurs en originele ideeën. ****

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter