De nieuwe Halloween filmrecensie

Halloween 2018 recensieHalloween *** 1/2

Regie: David Gordon Green (Joe)

Met Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Haluk Bilginer, Will Patton, Virginia Gardner, Dylan Arnold, Miles Robbins,…

Speeltijd: 109′

Ga kijken als je hield van de originele Halloween, tiens.

Het verhaal: Het is 40 jaar geleden dat Laurie Strode een wrede aanval overleefde van de krankzinnige moordenaar Michael Myers op Halloweennacht. Opgesloten in een instituut weet Myers te ontsnappen tijdens zijn bustransfer op Halloweennacht.Laurie staat nu voor een angstaanjagende confrontatie wanneer de gemaskerde gek terugkeert naar Haddonfield…

Ons verdict: Da Boy Tommy scoorde er een waanzige hit mee in de jaren 2000, maar ook in de horrorkringen weergalmt de naam Michael Myers nog steeds in de hoofden van heel wat fans. En terecht, want Halloween was één van de eerste waardige slasherfilms door cultregisseur John Carpenter, een horrorsubgenre dat immens populair was in de jaren ’80 & ’90 als je denkt aan horrorfilms zoals A Nightmare on Elm Street, Child’s Play, Candyman, Friday the 13th, I Know What You Did Last Summer & Scream. Na talloze inhoudsloze vervolgfilms werd de originele Halloween nooit qua klasse overtroffen en dat zette filmproducent Jason Blum van Blumhouse Productions die momenteel na Get Out, Split & Whiplash een momentum heeft om opnieuw te beginnen met de franchise.

Jamie Lee Curtis in Halloween 2018 recensie

Deze nieuwe Halloween betekent dan ook het terugkomen van de originele cast & crew en de uitwerking toont een mooi licht aan het einde van de tunnel. De rauwe 80ies cinematografie heeft er veel mee te maken, want daardoor geraak je meteen overtuigd dat deze Halloween een vervolg is op zijn originele film uit 1978. Bovendien zorgt de sterke acteerprestatie van zowel Jamie Lee Curtis & Judy Greer voor een goede add-on en liefhebbers zullen blij zijn met de uitstekende climax aan het einde van de film. Tot slot hadden we toch iets meer verwacht van de cameraperspectieven & film editing in deze Halloween reboot die er niet per se uitspringt, maar ook niet teleurstelt.

Besluit: Dit vervolg op de originele Halloween uit 1987 is eindelijk een waardige ode aan de franchise. Thanks Blumhouse!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter