Tim Mielants aan het werk voor Amazon met Tales from the Loop

Tales from the Loop S1 recensie op Amazon Prime Video

Tales from the Loop S1 recensie op Amazon Prime VideoTales from the Loop S1 ****

Bedenker: Nathaniel Halpern (Legion) / Regie: Mark Romanek (Vinyl), Tim Mielants (De Patrick, Legion, Peaky Blinders), Jodie Foster (Money Monster, Black Mirror’s Arkangel, House of Cards S2), Andrew Stanton (WALL-E, John Carter, Finding Dory)

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van War of the Worlds, District 9 & Interstellar.

Het verhaal: We zien het leven van stadsbewoners die boven ‘The Loop’ wonen (een machine die is gebouwd om de mysteries van het universum te verkennen & te ontsluiten), ervaren bizarre dingen die eerder tot het rijk van science fiction behoren.

Tim Mielants voor Tales from the Loop S1 recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: Dat Amazon Prime Video een goede start heeft genomen in 2020 getuigt (deels) verrassend met series zoals Hunters & Treadstone, want grote kanshebber Star Trek: Picard dat van Netflix naar Amazon verhuisde, viel in het water. Met Tales from the Loop zet Prime Video zijn stapjes naar kwaliteit verder in 2020. Gebaseerd op de illustraties van Zweedse kunstenaar Simon Stålenhag die gekend is om futuristische elementen te integreren in taferelen met typische Scandinavische landschappen, heeft deze nieuwe serie met Europese sporen meteen een stapje voor tegenover doorsnee science fiction projecten. Als je weet dat een naam zoals Nathaniel Halpern, die samen met Noah Hawley aan de tv-serie Legion werkte, heeft geschreven aan deze nieuwe Amazon-serie, dan weet je dat er een heleboel snor zit. Als kers op de taart moet je ook nog eens weten dat aflevering 5 door Vlaamse trots Tim Mielants werd geregisseerd, wat de Belg tijdens deze coronacrisis als geschenk zullen ervaren.

Tales from the Loop S1 recensie op Amazon Prime Video

Mielants zet zijn emotionele toon vanuit De Patrick verder met de Tales from the Loop-aflevering Control. Qua tempo doet het zeer sterk terugdenken aan War of the Worlds door die andere Vlaamse trots Gilles Coulier met dat verschil dat Tim Mielants op instructies van bedenkers Nathaniel Halpern & Mark Romanek kiest voor gevoelens tegenover suspense. Instructies die de bedenkers ook doorgaven aan regisseurs zoals Andrew Stanton (WALL-E), So Yong Kim (Lovesong) & Jodie Foster (Black Mirror’s Arkangel). Emotie ligt dan ook meer in het verlengde van Tales from the Loop, want samen met de prachtige score door Philip Glass & Paul Leonard-Morgan raakt de serie met een gevat ‘op de toekomst gericht’-concept je steeds tijdig op een bijzondere wijze. Qua opzet denk je bovendien vaak terug aan Black Mirror, want de afleveringen voelen eerder aan als aparte kortfilm rond een emotioneel thema zoals liefde, dood, verlies, eenzaamheid & meer. Er is wel steeds een rode draad doorheen Tales from the Loop met elke keer een leuke kruisbestuiving per aflevering. Tot slot is de Simon Stålenhag-adaptatie van papier naar beeld zeer vakkundig te noemen en dan ook om van te likkebaarden als cinefiel.

Met andere woorden, het is de creativiteit in Tales from the Loop die de nieuwe serie op Amazon Prime Video zo de moeite maakt. Net zoals Interstellar probeert het de emotionele dimensie van wetenschap & science fiction te verkennen. Top idee en bijzonder verslavend!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter