Laatste Legion S3 recensie op YUGO

Laatste Legion S3 recensie op Telenet Play (More)Legion **** 1/2

Bedenker: Noah Hawley & Stan Lee (Fargo, Bones)

Met Dan Stevens, Lauren Tsai, Rachel Keller, Aubrey Plaza, Harry Lloyd, Stephanie Corneliussen, Bill Irwin, Katie Aselton, Amber Midthunder, Jeremie Harris, Hamish Linklater, Navid Negahban,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Matrix, Alice in Wonderland & het vorige seizoen van Legion.

Het verhaal: Het 3de & laatste seizoen neemt David ons terug in de tijd, naar een psychedelische setting in de jaren ’60. David wil ontdekken waarom hij zo boosaardig geworden is en tijdens zijn trip ontmoet hij zijn biologische ouders.

Een wederom geweldige Aubrey Plaza in Legion S3 recensie

Ons verdict: Dance battles, halve LSD-trips, vreemde figuren,… Dat Noah Hawley’s Legion een vreemde eend in de bijt is in het huidige entertainment landschap vol commerciële stripboek-verfilmingen gedomineerd door de Marvel Cinematic Universe is een understatement. De makers van de gekke Legion-franchise hebben immers, anders dan de tanende X-Men-franchise, wel mooi hun huiswerk gemaakt, door ondanks een fusie tussen Fox & Disney een creatief verhaal te brengen dat nu al tijdloos is tegenover wat we o.m. van de X-Men in de cinema te zien krijgen en op Netflix (en binnenkort Disney+) te zien krijgen. Met dit 3de en laatste seizoen van Legion brengt de Fargo-maker een laatste ode aan zijn interpretatie van het comic book-genre, één waar niet wij niet kunnen op wachten gezien de nakende confrontatie die al sinds het begin van de serie werd geteast.

Dan Stevens & co in laatste Legion S3 recensie

Want David Heller gaat nl. zijn ouders (vertolkt door Harry Lloyd uit Game of Thrones & Stephanie Corneliussen uit Mr. Robot), waaronder Mr. X himself, eindelijk ontmoeten in dit laatste seizoen en de seizoensfinale van Legion S2 die speelt met het concept dat David wel eens de gevreesde vijand van de wereld kan worden, is ook om van te smullen. Legion S3 gaat mooi van start en bevestigt de continuïteit van de vorige seizoenen met een verhaal dat eindelijk ergens naartoe gaat (dat was soms wel wat zoek in het lange 2de seizoen van Legion). Net wat deze comic book-serie nodig heeft om mooi tot een einde te komen. Met 8 afleveringen hebben de bazen bij FX ook een goede beslissing gemaakt, want de structuur & opbouw is beter dan eender welke andere Marvel Studios-reeks met hun alomgeliefde 13 afleveringen-systeem. De knipogen naar Alice in Wonderland & The Matrix in de eerste 2 afleveringen konden we overigens ook wel pruimen in Legion FX S3. De cast met Dan StevensAubrey Plaza aan kop leveren weer voortreffelijk werk, maar ook de nieuwe Lauren Tsai, de Aziatische actrice die de rol van de tijdreizende Switch oppakt en een grote rol in dit verhaal van Legion S3 brengt, staat op haar strepen. Tot slot kunnen we niet genoeg krijgen van de creatieve manier waarop de schrijvers spelen met het mystieke karakter van David’s krachten. Enkel spijtig dat je in België een FX-serie niet op een gemakkelijke manier kan streamen hoewel oplossingen zoals Telenet’s YUGO dit wel deels overkomen.

Kortom, met dit 3de seizoen van Legion sluit Noah Hawley in schoonheid af. Volg het vanaf 2 juli 2019 iedere week op FOX om 21u.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter