Jessica Jones S3 recensie op Netflix België

Marvel's Jessica Jones S3 recensie op Netflix BelgiëJessica Jones S3 ***

Bedenker: Melissa Rosenberg (Jessica Jones)

Met Krysten Ritter, Rachael Taylor, Jeremy Bobb, Carrie-Anne Moss, Eka Darville, J.R. Ramirez, Janet McTeer,,

Speeltijd: 13 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Defenders & Iron Fist.

Het verhaal: Er is een kloof ontstaan tussen Jessica en Trish, na de dood van Jessica haar moeder. Trish heeft ondertussen ook superkrachten en gelooft dat deze haar gaan helpen in haar strijd om gerechtigheid. Ondertussen is er een intelligente psychopaat die het gemunt heeft op Jessica wat uitdraait op een gevaarlijke speurtocht.

Krysten Ritter & Rachael Taylor in Jessica Jones S3

Ons verdict: Jessica Jones is de laatste Marvel-serie die ten grave wordt gedragen door Netflix, nu Disney zijn eigen betaalmedium opstart. Jessica Jones was één van de sterkere, maar ook meer duistere series in The Defenders-reeks. De gitzwarte humor kon soms nog een beetje een mondhoek omhoog doen krullen, maar verder was het bittere ernst. Dat blijft ook zo in dit laatste seizoen. Het komt echter heel traag op snelheid. Het conflict tussen Jessica en ‘zus’ Trish wordt erg uitvergroot en vooral al de drama dat Trish veroorzaakt, kan soms zelfs frustrerend werken. Het lijkt alsof ze eigenhandig het tempo uit de serie haalt. Jeremy Bobb zet een steengoede prestatie neer als psychopaat, die toch geregeld een kippenvel moment creëert. Carrie-Anne Moss is als Hogharth misschien het meest gehate personage waar je toch soms medelijden mee kunt blijven krijgen. Dat er geen zwart en wit is maar eerder duizenden soorten tinten grijs wordt maar al te vaak duidelijk gemaakt in de serie en kan als rode draad in heel het verhaal gezien worden. Zelfs een slechterik kan zich als held zien in zijn verhaal. Niemand kan echt oordelen over wie er slecht of goed is, op nieuwkomer Erik Gelden na dan. Deze laatste is een dikke knipoog naar Marvels Mind-Wave.

Zo zul je ook in dit seizoen weer verwijzingen zien naar het gigantische universum van Marvel en ook een aantal oudgedienden doen terug een kort intrede. Het einde van de serie is aangepast, nadat bekend raakte dat ook deze definitief zou stoppen. Het resultaat is een mooie afsluiter met een antwoord op de vraag die drie seizoenen lang door haar hoofd is gegaan “Kan ik een held zijn?’.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter