Child’s Play recensie

xxxChild’s Play ***

Regie: Lars Klevberg (Polaroid)

Met Aubrey Plaza, Gabriel Bateman, Brian Tyree Henry, Tim Matheson, Ty Consiglio, Trent Redekop, David Lewis, Beatrice Kitsos en de stem van Mark Hamill.

Speeltijd: 90′

Ga kijken als je hield van andere horror-reboots zoals Halloween & IT.

Het verhaal: Technologiegigant Kaslan maakt zich klaar voor de lancering van de Buddi 2 waardoor customer service medewerkster Karen de mogelijkheid ziet om een Buddi 1 op de kop te tikken voor haar zoon Andy nadat hij terug werd gebracht voor herstelling…

Aubrey Plaza in nieuwe Child's Play 2019 recensie

Ons verdict: De Noorse regisseur Lars Klevberg heeft eindelijk zijn eerste commerciële filmproductie beet nadat zijn Amerikaanse versie van de kortfilm Polaroid uiteindelijk geen internationale release kreeg. Zijn opmerkelijke keuze voor cinematografie, ondersteund door Brendan Uegama in dit geval, smaakt al een tijdje naar meer en we zijn dan ook zeer blij dat hij de opportuniteit krijgt om het horrorpersonage Chucky te rebooten voor Orion Pictures van MGM (geen Blumhouse Productions dus) met niemand minder als Mark ‘Luke Skywalker’ Hamill als de stem van het befaamde horrorpersonage.

Waarom Child’s Play rebooten hoor ik je zeggen? Well, let’s face it… Anno 2019 heeft de moordlustige pop een meer realistische invulling nodig en dat is exact wat Child’s Play brengt met artificiële intelligentie in technologie die een angstaanjagende context krijgt. Het concept is dus op zich OK samen met vele knipogen in het scenario naar de originele horrorfranchise, hoewel het einde misschien wat te conventioneel is naar onze smaak. Samen met de kill scènes die bijna een volledig uur op zich lieten wachten (but it was worth it). Maar met de altijd spraakmakende Aubrey Plaza & een sterke indruk van Brian Tyree Henry in een horrorfilm is de 2019 versie van Child’s Play zeker de stap in de goede richting voor de franchise. Een andere stelling is om te zeggen dat deze horror-reboot van Child’s Play vergelijkbaar is met andere reboots van iconische horrorfranchises zoals IT & Halloween. Daarvoor is de opbouw iets te schools en de verwijzingen iets te weinig legendarisch. Over de vormgeving van de nieuwe Chucky kan overigens ook nog heel wat gediscussieerd worden, gezien de metamorfose niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

Kortom, Child’s Play is geen aanrader zoals IT of Halloween, maar het kan er zeker door. Wij zijn vooral blij dat we het werk van Lars Klevberg voor de eerste keer op het grote scherm kunnen zien.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter