MoviePulp’s angstaanjagende IT recensie

IT-posterIT ****

Regie: Andy Muschietti (Mama)

Met Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Sophia Lillis, Wyatt Oleff, Nicholas Hamilton, Jack Dylan Grazer, Jeremy Ray Taylor, Chosen Jacobs, Jackson Robert Scott, Owen Teague,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van Stranger Things, The Hills Have Eyes & de betere Stephen King-adaptaties.

Het verhaal: Georgie, het broertje van Bill geraakt rond eind jaren ’80 vermist samen met heel wat andere kinderen en volwassenen in het vreemde stadje Derry. Samen met een heleboel gepeste kinderen vormen ze een groepje dat zich verzet tegen agressieve bullebakken zoals Henry Bowers & Patrick Hockstetter.

The Losers Club in de film IT met o.m. Jaeden Lieberher, Sophia Lillis, Wyatt Oleff, Nicholas Hamilton, Jack Dylan Grazer, Finn Wolfhard, Jeremy Ray Taylor & Chosen Jacobs

Ons verdict: Vergeet Winter is ComingIt’s summer! Alleszins toch voor de personages uit de nieuwe remake van Stephen King’s IT rond de avonturen van The Losers’ Club & de angstaanjagende clown Pennywise. Tot op heden kreeg dit iconisch horrorpersonage geen waardig budget om in een blockbuster te (ver)schijnen, maar na heel wat wachten en een stevig record in aantal YouTube-views is dit verleden tijd.

Met IT haalt Warner Bros, New Line Cinema en regisseur Andy Muschietti alles uit de kast om het publiek te doen bibberen van de schrik en met succes. Je wordt letterlijk gebombardeerd met talloze griezelige horrorscènes vol clowns, poppen & zombies zonder in de klassieke slasher-film (Saw anyone?) op te gaan. IT: Chapter I is voor de verandering geen prequel-verhaal, alsook is de cinematografie door Chung-hoon Chung  (Oldboy) om van te smullen. Maar je ziet spijtig genoeg dat de makers hun inspiratie halen bij de recente Netflix-serie Stranger Things door klakkeloos allerlei zaken over te kopiëren zoals de gruwelijke mond & tanden van Pennywise die lijkt op de Demogorgon uit Stranger Things, het casten van Finn Wolfhard als één van de leden van de Losers’ Club, de jaren ’80 setting,… Al een geluk houden ze Pennywise authentiek en nieuwkomer Bill Skarsgård (zoon van Zweedse acteur Stellan Skarsgård en kleine broer van Alexander Skarsgård) laat een indrukwekkende acteerprestatie achter als de angstaanjagende clown Pennywise die je sowieso nachtmerries zal bezorgen. Heerlijk! Je bent gewaarschuwd!

Kortom, met IT krijgen we eindelijk een volwaardige en geslaagde film rond Stephen King’s Pennywise, The Dancing Clown. Enkel beetje spijtig dat de makers zo schaamteloos elementen hebben gestolen van Stranger Things & The Duff Brothers.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter