Game of Thrones seizoen 1 Blu-Ray review

Game of Thrones *****

Productie: David Benioff, D.B. Weiss

Met: Sean Bean, Peter Dinklage, Lena Heady, Aidan Gillen, Jason Momoa, Mark Addy

Speelduur: 12 afleveringen van ongeveer 60′

Haal deze volwassen brok HBO fantasy in huis als je houdt van Rome, Lord of the Rings en Excalibur.

Het verhaal: In het fictieve land Westeros vechten 7 ‘nobele’ families het onder elkaar uit om de heerschappij.

Ons verdict: In postmoderne tijden waarin je op -al dan niet legale wijze- zowat alle Amerikaanse topreeksen in avant-prémière kan bekijken op je flatsceen, laptop, tablet en smartphone, lijkt het bijna een anachronisme om braaf te wachten tot een serie in de rekken ligt. Ook wij zijn hiermee aan onze tweede kijkbeurt van Game of Thrones, maar toch hebben we onze aankoop van de blu-ray boxset nog geen seconde betreurt. Als er de voorbije 5 jaar immer één reeks is verschenen die je gewoon moet zien in full HD, en met de woofer voluit, is het wel deze machtige brok fantasy voor volwassenen. HBO spaarde kosten noch moeite om de boeken van George R.R. Martin naar het ‘kleine’ scherm te brengen, en overtreft hiermee zowat alle films die ooit gemaakt zijn in het genre. Game of Thrones is audiovisueel verbluffend: de sets, de kostuums, de speciale effecten, en de machtige soundtrack zijn allemaal P-E-R-F-E-C-T.

Maar nog veel belangrijker, ook inhoudelijk zit het meer dan fantastisch in elkaar. De ingewikkelde verhaallijnen met tientallen personages blijven altijd begrijpelijk, ook voor wie niet eerst de boeken heeft gelezen. Elke aflevering bevat bovendien minstens één verrassende, maar geloofwaardige plotwending. De casting is alweer een schot in de roos. Sean Bean speelt wellicht de rol van zijn leven, en in de kleine Peter Dinklage zit een groots acteur verborgen. Maar ook de minder bekende koppen in de cast leveren schitterende prestaties. Game of Thrones is nu al één van de beste tv series ooit gemaakt, en het zoveelste bewijs (na The Sopranos, The Shield, The Wire, Boardwalk Empire, Sons of Anarchy, Mad Men, Rome, Band of Brothers, …) dat televisie het voorbije decennium de bioscoopfilm van de troon heeft gestoten als het strafste medium om verhalen te vertellen. Seizoen 2 gaat trouwens op 1 april van start op HBO.

Natuurlijk biedt de Blu-Ray meer dan Game of Thrones in sublieme beeld-, en geluidskwaliteit. De set bevat tal van interessante korte documentaire, een heerlijke making of van één van de beste afleveringen van dit eerste seizoen, audio-commentaren, en een handige interactieve gids die de achtergrond schetst van de belangrijkste personages, en de volledige geschiedenis van Westeros. Als je dit jaar slechts 1 blu-ray koopt, laat het dan deze zijn!

Bekijk alvast de trailer van seizoen 1 van Game of Thrones.


2 gedachten op “Game of Thrones seizoen 1 Blu-Ray review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter