Unicorn Store Netflix recensie

Unicorn Store Netflix recensieUnicorn Store ** 1/2

Regie: Brie Larson (Weighting, The Arm)

Met Brie Larson, Karan Soni, Samuel L. Jackson, Bradley Whitford, Joan Cusack, Annaleigh Ashford, Hamish Linklater,…

Speeltijd: 92′

Ga kijken als je hield van Room & Lady Bird.

Het verhaal: Een vrouw genaamd Kit is blijven steken in haar tienerjaren en krijgt een mysterieuze uitnodiging die al haar kinderdromen zou vervullen.

Brie Larson & Samuel L. Jackson in Unicorn Store Netflix recensie

Ons verdict: Het gaat hard voor Brie Larson. Sinds haar Oscar-winst met Room en haar rollen in blockbusters zoals Kong: Skull Island, Captain Marvel & The Avengers: Endgame is ze over de hele wereld gekend en dat brengt opportuniteiten. Netflix gaf haar de kans om tussen haar drukke agenda ook nog een film te regisseren die de titel Unicorn Store draagt. Beetje te snel hoor ik je denken? Wel, Larson heeft al 2 kortfilms op haar naam staan die dateren van voor haar internationale doorbraak, dus ervaring heeft ze. Maar Unicorn Store is alles behalve boeiend.

Unicorn Store probeert grappig te zijn in zijn dialogen en luchtig in zijn enscenering, maar het resultaat is dat de Netflix-film vooral saai & langdradig is ondanks zijn speelduur van amper 90 minuten. Het idee van een meisje die zo dol is op eenhoorns, regenbogen & glitters dat ze effectief op zoek gaat naar dit alles in haar dagelijkse leven, spreekt tot de verbeelding, maar het charisma van Brie Larson & Samuel L. Jackson lossen het trage tempo en het zo goed als inhoudsloze plot van Samantha McIntyre (die eveneens zeer symbolisch een gastrol speelt in de film) niet op. Sterker nog, de acteerprestatie van beiden laat te wensen over in Unicorn Store. Enkel het einde zorgt nog deels voor wat soelaas.

Kortom, Unicorn Store probeert de dromen van millenials die moeten opgroeien waar te maken, maar het is geen Lady Bird. Teleurstellend.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.