Geub Telenet Play More recensie

Geub poster op Telenet Play MoreGeub S01 ****

Van: Woestijnvis

Met: Philippe Geubels, Jonas Geirnaert, Joris Hessels, Vera Van Dooren, Derek De Lint

Speelduur: 10 afleveringen van 30 minuten

Geub is vanaf 5 april te bekijken op Telenet Play (More), voor de Nederlanders ook in april op RTL, en in het najaar op Eén.

Het verhaal: De vrouw van (een fictieve) Philippe Geubels gaat er vandoor met de dertig jaar oudere charismatische Nederlander William Van Bronkhorst. Naast pensioengerechtigd, is William ook een bijna té sympathieke man die onmogelijk kwaad te krijgen lijkt. Al houdt dat Philippe niet tegen om geregeld toch eens een poging te ondernemen … .

Ons verdict: Bekendheden die een uitvergrote versie van zichzelf te kakken zetten in een tragikomische reeks. Nieuw is het zeker niet. Bij ons zijn de bekendste voorbeelden allicht Het Geslacht De Pauw en Auwtch. De volgende in de rij is Philippe Geubels die in Geub zijn eigen podium persona doortrekt naar het schijnbaar ware leven. Wij mochten van onze vrienden van Telenet Play (More) reeds de eerste 2 afleveringen bekijken, en kunnen bevestigen dat het goed zit.

Jazeker, fijnzinnig is het allemaal niet, maar wij lachten ons alvast een kriek met avonturen van Geub. Naast een plot dat anders dan bij Auwtch wel enige logica en samenhang vertoont, toont Geub zich vooral als een hoogmis van droogkomische timing en scabreuze dialogen. Naast Philippe Geubels zelf ook hulde aan de vele andere fijne acteurs die één en ander naar een hoge niveau tillen, met als kers op de taart een stel BV’s die zichzelf op de korrel nemen in fijne cameo’s. In de pilootaflevering passeren onder meer Erik Van Looy, Goedele Liekens en Tom Boonen de revue.

Wij voorspellen een grootse toekomst op de zondagavond van Eén met bijbehorende torenhoge kijkcijfers. En op kortere termijn recordcijfers voor streaming via Telenet Play (More) of Yugo

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter