Lady Bird recensie

Lady Bird recensieLady Bird *** 1/2

Regie: Greta Gerwig (Greenberg, 20th Century Women)

Met Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Tracy Letts, Lois Smith, Jordan Rodrigues, Odeya Rush,…

Speeltijd: 94′

Ga kijken als je hield van Home & Manchester by the Sea.

Het verhaal: Sacramento, 2002. We zien de 17-jarige Lady Bird a.k.a. Christine McPherson opgroeien in het katholieke Sacramento met haar ouders en broer die het niet breed hebben.

 Saoirse Ronan & Beanie Feldstein in Lady Bird

Ons verdict: Wij Europeanen gaan er altijd vanuit dat de Verenigde Staten één pot nat is, maar niets is minder waar. Op een gigantisch oppervlakte tussen New York & Los Angeles kan er veel veranderen. De doorsnee Belg zal maar weinig weten over pakweg Missouri in Three Billboards Outside Ebbing Missouri en wat deze awardfilm doet voor de regio, doet Lady Bird voor Sacramento. De hoofdstad van de Amerikaanse staat Californië met zo’n 2.6 miljoen inwoners en zijn bezienswaardigheden zoals Tower Bridge, Capitol Building & the American River staat volledig in de hoofdrol van Lady Bird dankzij het doordacht schrijfwerk van Greta Gerwig. Bovendien doet Greta Gerwig hetzelfde wat Fien Troch doet met Home: Het leven van jongvolwassenen in de hoofdrol zetten en een mooie blik achter de schermen brengen van deze leeftijdsgroep met hun problemen en interesses. Dit geeft dan weer de kans aan jonge talenten zoals Saoirse Ronan (The Lovely Bones), Timothée Chalamet (Call me by your Name) & Lucas Hedges (Manchester by the Sea) om voortreffelijk werk te leveren, maar het is vooral de humor door o.m. Tracy Letts die de doorslaggevende factor is van deze Lady Bird. Enkel spijtig dat het verhaal zeer eenvoudig is en de editing niet van hetzelfde topniveau is als een I, Tonya.

Kortom, Lady Bird vonden wij niet het niveau hebben van I, Tonya, maar desalniettemin konden we zijn humor en landschappen best pruimen.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter