Call me by your Name recensie

Call me by your Name recensieCall me by your Name ****

Regie: Luca Guadagnino (The Protagonists)

Met Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Esther Garrel, Amira Casar,…

Speeltijd: 132′

Ga kijken als je hield van A Bigger Splash & Carol.

Het verhaal: 1983. We ontmoeten de familie Perlman die in een villa ten Noorden van Italië hun Amerikaanse vriend Oliver voor de zomer ontvangen en een speciale band laten ontwikkelen met hun zoon Elio.

Armie Hammer & Timothée Chalamet in Call me by your Name

Ons verdict: Met 4 Oscar-nominaties op zak waaronder Beste Acteur, Beste Film & Beste Muziek, heeft Call me by your Name serieuze kansen om de Italiaanse regisseur Luca Guadagnino een gelukkig man te maken. Guadagnino mag thans voor een heel voor de hand liggende reden gelukkig zijn: Call me by your Name is gewoonweg een mooie film. Anders dan A Bigger Splash ruilt Luca Guadagnino argwaan voor levensvreugde en de cast speelt daar in de prachtige landschappen van Lombardije gretig op in. Armie Hammer laat net zoals in Nocturnal Animals zich van zijn elegantste kant zien, terwijl de beloftevolle Timothée Chalamet de kop neemt van de cast. Naast een Michael Stuhlbarg uit The Shape of Water is dit een indrukwekkende prestatie. Call me by Your Name’s frivole romantiek met in het middenpunt een 17-jarige jongen die zijn geaardheid verkent met een oudere man is spijtig genoeg zo’n 30 tot 40 minuten te lang wat het hele verloop van de film onteert, maar de speech door Michael Stuhlbarg’s personage als vader van Elio is zo pakkend en grensverleggend voor de hedendaagse maatschappij dat het ons leert hoe gemakkelijk het wel is om diversiteit te omarmen. Wat een catharsis! Tot slot is de verbluffende klassieke muziek in Call me by your Name een mooie kers op de taart hoewel deze veel te weinig uitgespeeld wordt in de film.

Kortom, Call me by your Name wordt gedragen door Timothée Chalamet, Michael Stuhlbar & Armie Hammer, maar mocht gerust een stukje korter zijn om het tempo van het begin aan te houden.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.