The Shape of Water recensie

The Shape of Water recensieThe Shape of Water **** 1/2

Regie: Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth, Hellboy, Blade 2, Pacific Rim)

Met Sally Hawkins, Michael Shannon, Octavia Spencer, Doug Jones, Richard Jenkins, Michael Stuhlbarg,…

Speeltijd: 123′

Ga kijken als je hield van Hidden Figures, Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain & A Cure for Wellness.

Het verhaal: De romance tussen een stomme kuisvrouw en een vreemd amfibisch wezen in een geheimzinnig onderzoekslaboratorium tijdens de Koude Oorlog.

Ons verdict: The Shape of Water was de publiekslieveling op het filmfestival in Venetië vorig jaar en zijn allure lijkt andere prominente award shows te bestuiven zoals The Golden Globes en de Oscars. Als één van de grootste kanshebber op een Oscar konden we deze Shape of Water niet anders dan beoordelen, maar opgelet vrienden. We zijn geen grote fans van het regisseerwerk van Guillermo del Toro na mislukkingen zoals Pacific Rim & The Hobbit die hij zelfs niet afwerkte.

Shape of Water recensie

Maar we worden graag overtuigd van het tegendeel en dat is wat The Shape of Water doet. Het lukt Guillermo del Toro nl. om voor de eerste keer in de filmgeschiedenis een sprookje tot leven te brengen in een volwassen retro-jasje. De Koude Oorlog-sfeer stroomt volledig doorheen de cinematografie en dompelt The Shape of Water om in een uniek sausje van jaren ’60 vintage (OK, met een kleine knipoog naar de cinematografie door Bojan Bazelli in A Cure for Wellness). De castleden leveren voortreffelijk teamwerk, hoewel Sally Hawkins, Michael Shannon & Doug Jones wel grotendeels met de eer gaan lopen. Maar ook namen zoals Octavia Spencer, Michael Stuhlbarg & Richard Jenkins weten wat acteren is en dat zet The Shape of Water op een heel ander niveau. Enkel spijtig van het dipje dat de film kent na een klein uurtje.

Besluit: The Shape of Water is een voltreffer voor Guillermo del Toro.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter