Star Trek Discovery Netflix recensie [Chapter 1]

Star Trek DiscoveryStar Trek: Discovery ****

Bedenkers: Alex Kurtzman (The Mummy) & Bryan Fuller (American Gods)

Met Sonequa Martin-Green, Jason Isaacs, Doug Jones, Paul Stamets, Mary Wiseman, Shazid Latif, Michelle Yeoh,…

Speeltijd: 9 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als een echte Trekkie bent en vond dat er te weinig Klingons waren in Star Trek Into Darkness.

Het verhaal: 10 jaar voor de USS Enterprise was er de USS Shenzhou en de USS Discovery waarop Lieutenant Commander Michael Burnham werkt en de uitkomst van de eerste oorlog tussen de Klingons en Starfleet bepaalt.

Sonequa Martin-Green in Netflix' Star Trek: Discovery

Ons verdict: Star Trek Beyond, de 3de film uit de nieuwe Star Trek-films, kreeg serieuze weerstand van de nieuwe Star Wars-reboot en stelde daarom onverwachts teleur aan de Belgische box office. Om de franchise niet te verloederen, werd er teruggegrepen naar de ‘traditionele’ beeldbuis. CBS stelde 2 gerenommeerde schrijvers (respectievelijk Alex Kurtzman & Bryan Fuller) aan het werk om de serie nieuw leven in te blazen in samenwerking met streamingdienst Netflix. De nieuwe serie moest teruggaan naar zijn oorsprong, de succesvolle Star Trek-series die begon eind jaren ’60 en kreeg de mysterieuze ondertitel Discovery.

De USS Discovery uit Netflix' Star Trek: Discovery

Na 4 afleveringen op Netflix België weten we hoe het schoentje zit: Star Trek: Discovery gaat zoals de Star Trek-reboot terug naar zijn origine, maar dan nog 10 jaar voor de USS Enterprise waar de allereerst geavanceerde warp-technologie werd ontwikkeld en de eerste tekenen van cloacking technologie door de Klingons werd geïntroduceerd. +1 voor de creativiteit! De bedenkers doen er bovendien goed aan om The Walking Dead-liefhebber Sonequa Martin-Green in de hoofdrol te plaatsen en de senioriteit van zowel Jason Isaacs & Michelle Yeoh hebben een mooie impact op haar acteerprestatie. Samen met de veelvuldige toevoegingen aan het Star Trek-universum kunnen we enkel besluiten dat deze Star Trek: Discovery de perfecte zet is om de franchise opnieuw te laten bloeien en dan spreken we nog niet over de voortreffelijke beelden die mij persoonlijk voor de eerste keer een Star Trek-serie op de voet laten volgen. Chapter 1 kent even een dipje in het midden, maar aflevering 7 ‘Magic to Make the Sanest Man Go Mad’ is uitmuntend en ook de finale aflevering van Chapter 1 kent het niveau van zijn eerste afleveringen.

Kortom, Star Trek: Discovery is een succesvolle stap in de goede richting die leading lady Sonequa Martin-Green de erkenning geeft die ze verdient. Wij blijven volgen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter