The Walking Dead: Seizoen 2 Blu-ray review

The Walking Dead: Seizoen 2****

Regie: diversen

Met: Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Laurie Holden, Norman Reedus, Sarah Wayne Callies, Steven Yeun

Speelduur: 580′

Het tweede seizoen van de veelgeprezen en über-succesvolle Amerikaanse televisieserie is nu uit op Blu-ray!

Het verhaal: Het is inmiddels al een tijd geleden dat de wereld veranderde in een domein vol vleesetende zombies. Sheriff Rick Grimes (Andrew Lincoln) en zijn kleine groep van overlevenden proberen zich staande te houden in deze bloedige nieuwe wereld. Terwijl de bloeddorstige zombies de groep constant op de hielen zitten, hebben Rick en de rest ook moeite hun eigen menselijkheid te bewaren. Ze vluchten voor de zombies, maar daar schuilt niet het enige gevaar…

De episodes:

 1. “What Lies Ahead”
 2. “Bloodletting”
 3. “Save the Last One”
 4. “Cherokee Rose”
 5. “Chupacabra”
 6. “Secrets”
 7. “Pretty Much Dead Already”
 8. “Nebraska”
 9. “Triggerfinger”
 10. “18 Miles Out”
 11. “Judge, Jury, Executioner”
 12. “Better Angels”
 13. “Beside the Dying Fire”

Ons verdict: Toen ik een puisterige tiener was moest ik naar de lokale videotheek hollen of naar de bioscoop gaan voor een dosis volwassen horrorfilmgeweld, en was alles op televisie opgekuist en proper (denk maar aan de horrorreeksen van die tijd, zoals Friday The 13th: The Series, red.). Tegenwoordig lijkt het alsof ze op TV een pak meer vrijheid hebben en The Walking Dead is hier een zeer mooi voorbeeld van. Het is een goed geschreven dramareeks, die zich uiteraard afspeelt tegen de achtergrond van een mysterieuze zombieplaag. Hoofden exploderen, armen worden in vol ornaat afgekapt en ingewanden spatten haast tegen de camera. Het lijkt alsof het moto was: hoe vettiger, hoe prettiger! De speciale effecten zien er overigens op de koop toe nog subliem uit ook. Lang leve de vooruitgang dus. Hoe het ook zij, het publiek is duidelijk wild van The Walking Dead want de reeks groeide uit tot één van de meest succesvolle reeksen van zender AMC (bekend van o.a. Mad Men en Breaking Bad). Ondertussen is het tweede seizoen uitgebracht op Blu-ray en DVD. Ondanks het (gedwongen) vertrek van showrunner Frank Darabont (The Green Mile, The Mist) zet de serie zich gedurende de eerste helft netjes voort op hetzelfde sterke elan van het eerste seizoen. Het acteerwerk is sterk, het drama vaak tragisch en regelmatig is de spanning te snijden! In het midden krijgt dit tweede seizoen helaas wat te kampen met wat moeheid. Het lijkt even of de makers even niet goed wisten waar naartoe gaan, want alles blijft wat ter plaatse trappelen. Sommige personages hebben niets meer om handen en dat begint ook de kijker te vervelen. Gelukkig lijken de makers (en dan bedoelden we uiteraard in het bijzonder de nieuwe showrunner Glen Mazzara, red.) hun plaats in de wereld van The Walking Dead gevonden te hebben. Vanaf dan stuwt de reeks naar een dijk van een climax die menig fan van de originele strips in extase zal brengen. U merkt het, wij zijn Walking Dead fans! Het tweede seizoen werd een nog groter succes dan het eerste en ondertussen zijn ze in de States al aanbeland aan de helft van het – volgens bronnen uitstekende – derde seizoen.

De Blu-ray(s): Het 1080p 1.78:1 HD-beeld oogt voldoende, zonder potten te breken. Het beeld is niet altijd even scherp, en sommige scènes hebben behoorlijk wat last van compressiefouten. De kleuren ogen grauw, maar dat is uiteraard een stilistische keuze van de makers. Het geheel is vrij van vuiltjes. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt niet slecht, met heldere weergave van de dialogen, mooie plaatsing van geluidseffecten en voldoende onderlijning waar nodig. Ruis, kraakjes of drop-outs vormen geen probleem. Deze fraai vormgegeven uitgave bevat ook een zeer fijne selectie extra’s. Naast een audiocommentaartrack door Glen Mazzara, staat de 3de disc tot de nok gevuld met maar liefst 11 featurettes en 8 verwijderde scènes (28 min.). De featurettes zijn samen goed meer dan een uur aan ‘behind the scenes’-materiaal, en handelen over elk aspect van de productie zoals o.a. de strip, de muziek, de geluidseffecten, de bloederige scènes, de cast en crew, de personages en kostuums. Zeer de moeite voor de fans van deze prima horrorserie!

Bekijk hier al een voorsmaakje van het tweede seizoen:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter