A Bigger Splash DVD review

A Bigger Splash posterA Bigger Splash ***

Regie: Luca Guadagnino (Melissa P.)

Met Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Ralph Fiennes, Dakota Johnson,…

Speeltijd: 125′

Ga kijken als je hield van Youth La Giovinezza & La piscine.

Het verhaal: Een gewezen rockster en haar vriend leven een relax leventje in het mooie Italië tot ze uit het niks bezoek krijgen van een oude vriend en zijn dochter…

De cast van A Bigger Splash

Ons verdict: De Italiaanse regisseur Luca Guadagnino maakt met deze A Bigger Splash een remake van het Franse La piscine uit de jaren ’60 met o.m. Alain Delon & Romy Schneider. Hij koos als cast de andogene Tilda Swinton, de knotsgekke Ralph Fiennes, Dakota ‘Fifty Shades of Grey’ Johnson & onze Belgische trots Matthias Schoenaerts om de iets wat vreemde vriendschappen tussen de cast tot leven te brengen.

A Bigger Splash wordt grotendeels gemaakt door de prestaties van de cast in combinatie met de adembenemende landschappen van La Dolce Italia. Samen met het spannende tempo van de film die zeer gemütlich aanvoelt, komen deze aspecten perfect tot uiting. Ralph Fiennes speelt één van de rollen van zijn leven als een knotsgekke gewezen producer, terwijl Tilda Swinton als geïmproviseerde David Bowie samen met de bescheiden Matthias Schoenaerts nooit echt de schijnwerper trekken, maar mooi aanvullen. Dakota Johnson doet het dan weer op zijn Amerikaans door de ongeïnteresseerde tiener te spelen. Ideaal geijkt van de regisseur, zeker als je weet dat de verleiding & de spanning stapje per stapje wordt toegevoegd naargelang de film vordert.

Kortom, A Bigger Splash mag dan misschien geen blockbuster zijn, voor een televisiefilm gaat het net dat stukje verder waardoor je het sowieso als aangenaam gaat ervaren. Ideaal voor een gemütlich tv-avondje dus.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter