Three Billboards Outside Ebbing Missouri recensie

Three Billboards Outside Ebbing MissouriThree Billboards Outside Ebbing Missouri ***

Regie: Martin McDonagh (In Bruges, Seven Psychopaths)

Met Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Caleb Landry Jones, Zeljko Ivanek, Abbie Cornish, Lucas Hedges, Kerry Condon,…

Speeltijd: 115′

Ga kijken als je hield van Manchester by the Sea.

Het verhaal: Mildred daagt de lokale politie uit door 3 reclameborden buiten haar huis in te huren en de gemoederen van Ebbing aan te wakkeren.

Frances McDormand in Three Billboards Outside Ebbing Missouri

Ons verdict: Satire lijkt wel in de mode met het recente Suburbicon door George Clooney dat het euvre van de Coen Brothers (A Serious Man) nagaat. Nochthans duurt het bijna een uur voor de humor van Three Billboards Outside Ebbing, Missouri echt van de grond komt. Een uur te laat in onze ogen, maar kom. Wat deze Golden Globe-winnaar uniek maakt, is zijn sarcastische ondertoon in een sterke verhaallijn die bovendien nog af en toe bijgestaan wordt door de keiharde dialogen van hoofdactrice Frances McDormand & Sam Rockwell. Een typisch kantje van regisseur Martin McDonagh. Noemenswaardig, maar zeker niet beter dan pakweg The Shape of Water. Bovendien is het hele gebeuren eindeloos langdradig, voor een scenario dat intelligente plotwendingen heeft.

Kortom, wij zagen liever een andere Golden Globe-winnaar. Three Billboards Outside Ebbing Missouri laat iets te lang op zich wachten.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter