Suburbicon recensie

Suburbicon posterSuburbicon *** 1/2

Regie: George Clooney (The Ides of March, The Monuments Men)

Met Matt Damon, Julianne Moore, Oscar Isaac, Noah Jupe, Karimah Westbrook, Steve Monroe,…

Speeltijd: 104′

Ga kijken als je hield van A Serious Man, Hail, Caesar! & The Lobster.

Het verhaal: Welkom in het idyllische Suburbicon, een stadje ver verwijderd van de buitenwereld waar de zorgen verdwijnen zoals sneeuw voor de zon. We ontmoeten de Gardner’s, een apart gezin waar de tweelingszus inwoont nadat de zus gehandicapt overblijft en de Mayers, het eerste zwarte gezin in de buurt.

Matt Damon & Julianne Moore in Suburbicon

Ons verdict: Niemand trekt de carrière van George Clooney als acteur in vraag, maar als regisseur is hij wisselvallig te noemen. Met The Monuments Men sloeg hij de bal serieus mis, maar met The Ides of March was hij House of Cards voor. Met Suburbicon doet hij weer een stap in de goede richting, mede te danken aan zijn schijvers Joel & Ethan Coen. Maar je gaat twijfelen wat Clooney bijdroeg aan de film, gezien Suburbicon een hop en top Coen-productie is vol geslaagd zwarte satire. In heel wat opzichten laat het terugdenken aan A Serious Man uit 2010 met een betere cast (dank u Matt Damon, Julianne Moore & Oscar Isaac), een beter scenario, iets minder satire maar in de plaats krijg je wel meer maatschappijkritiek. Suburbicon is Clooney’s knipoog naar Donald Trump: niet zo zeer Trump zelf, eerder de maatschappij die Trump aan de macht heeft gebracht. De knipoog is tot slot een stuk minder pretentieus als een Lobster of The Killing of a Sacred Deer, maar we vrezen dat dit niet de juiste personen gaat benaderen.

Besluit: Met Suburbicon brengt George Clooney een ode aan het werk van de Coen-Brothers. Ze zijn dan ook niet voor niks grote vrienden.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter