Fien Troch’s Home recensie

Fien Troch Home recensieHome *** 1/2

Regie: Fien Troch (Kid)

Met Sebastien Van Dun, Loïc Bellemans, Mistral Guidotti, Lina Suijkerbuijk, Karlijn Sileghem, Jeroen Perceval, Kevin Janssens, Nabil Mallat, Jan Hammenecker

Speeltijd: 103′

Ga kijken als je hield van .

Het verhaal: We volgen het leven van Kevin, een tiener die net uit een jeugdinstelling komt en moet inwonen bij zijn tante om aan een leercontract te geraken.

De jonge cast van Home

Ons verdict: Maar weinig Amerikaanse blockbusters hebben een zekere vorm van authenticiteit waarin een regisseur zijn eigen stempel mag doordrukken. Je moet als regisseur van het kaliber van Christopher Nolan, Ridley Scott, Steven Spielberg, Denis Villeneuve of Martin Scorsese zijn om eigenzinnig te zijn. Vlaamse films hebben daar een streep voor tegenover Hollywood, want iedere Vlaamse film zoals Patser, Loft, Rundskop & Daens heeft een aparte invalshoek en een unieke sfeer dankzij de regisseur en het VAF geeft ze ook die opportuniteit. Fien Troch heeft zo haar eigen stijl die in Home een climax bereikt: Aparte beelden in 4:3-formaat (het klassieke televisieformaat) gemixt met de 0.52:1-beelden getrokken met een smartphone geven Home samen met de hippe muziek een jeugdige blik om de leefwereld van jongvolwassenen die klaar zijn hun eigen leven vorm te geven. Het verhaal wordt bovendien gecombineerd met een aantal voortreffelijk harde scènes die menig kijker zal choqueren en doen inzien waarom tieners soms timide reageren. In combinatie met de vele referenties naar social media en het open einde vinden we Home een voortreffelijk Vlaamse film die terecht een Ensor won op het Film Festival van Oostende.

Kortom, geef Home een kans vanwege zijn eigenzinnigheid.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter