Franchise: Patser


Patser zet record in Nederland

Patser zet record in Nederland

De nieuwe Vlaamse film Patser van Adil El Arbi & Billal Fallah is een succes over de grens! Ondanks de grote concurrentie van Maze Runner: The Death Cure, Fifty Shades Freed & Black Panther staat de film nog steeds binnen de top 10 en heeft het na 3 weken bijna een miljoen euro opgeleverd. Bovendien kent het een recordopening voor een Vlaamse film in Nederland: 445.488 euro. Om je een idee te geven, dat is een vergelijkbaar resultaat als Mission: Impossible III, Exodus: Gods & Kings & Gangster Squad en beter dan Thor, Divergent & Baywatch. Volgens Jan Verheyden herinnert hij zich maar 1 film die het ook zo goed deed in Nederland en dat is Koko Flanel. Hij was wel vergeten dat de dames van K3 ongeveer een gelijkaardig resultaat neerleggen bij onze Noorderburen, maar goed. Patser doet het alsnog iets beter. Onder de Nederlandse filmcritici is Patser overwegend goed (tussen de 3 & 4 sterren), hoewel de Nederlandse cast zoals Ali B in het algemeen de lading vol krijgt.


Box Office België update (2018 week 4)

Patser banner

We rollen van de ene Vlaamse film naar de andere, want Patser opende de voorbije week met bijna 82.000 bezoekers in Belgische bioscopen en verslaat daarbij FC De Kampioenen 3: Forever & Star Wars VIII: The Last Jedi in week 4 van 2018. Hoeveel geld leverde Patser op? 679.185 euro! Dat is 54.7% meer dan zijn voorganger BLACK en komt neer op een vergelijkbaar resultaat als een Dossier K & Het Vonnis. Wat een Patser-bedrag!!! Een schitterend resultaat dat zijn rivaal van de week The Post omver bliest. The Post haalde ondanks het goede nieuws van The Golden Globes een gemiddelde 191.237 euro op voor een Steven Spielberg-productie. The Commuter met Liam Neeson volgde deze week die een lekkere 303.448 euro na 2 weken mooi op plaats 3. De top 5 wordt verder afgesloten door FC De Kampioenen 3: Forever (4,23 miljoen euro) & Three Billboards Outside Ebbing Missouri (488.332 euro). Star Wars VIII: The Last Jedi (6,64 miljoen euro) tuimelt naar de 8ste plaats deze week en moet Ferdinand (1,53 miljoen euro) & Wonder (1,35 miljoen euro) voorlaten. Coco (3,43 miljoen euro) & Darkest Hour (249.253 euro) sluiten de top 10 af. De vluchtelingenproblematiek van Human Flow (40.910 euro) door kunstenaar Ai Ai Wei wist weinig Belgen te bekoren, maar toch nog meer dan Normandie Nue die geen kat naar de bioscoop lokt met amper 10.340 euro in zijn openingsweek.


Ook Patser zorgt voor opstootjes tijdens première

Ook Patser zorgt voor opstootjes tijdens première

Adil El Arbi & Bilall Fallah ontgingen met BLACK de controverse niet in 2015 en ook Patser lijkt hetzelfde patroon te vertonen. Op premièredag waren er immers weer incidenten met herrieschoppers waardoor een vertoning stopgezet moest worden. Volgens bronnen op social media werden er bommetjes gegooid tijdens de vertoning van Patser om 20u in Kinepolis Antwerpen, waardoor het al snel uitliep op conflict met bioscoopkijkers die wilden genieten van de nieuwste Vlaamse film. Je kan onderaan beelden zien van de opstoot. Kinepolis meldde dat de opstootjes van korte duur waren en er geen grote herrie was achteraf. De rust keerde snel terug , nog voor de politie ter plekke kwam. Al bij al zijn het dus niet dezelfde scenario’s als centrum Brussel in 2015 rond UGC en opstreken.

Lees verder Ook Patser zorgt voor opstootjes tijdens première


Patser recensie door Adil El Arbi & Bilall Fallah

Eerste Patser poster van Adil El Arbi en Bilall FallahPatser ****

Regie: Adil El Arbi & Bilall Fallah (IMAGE, BLACK)

Met Matteo Simoni, Nora Gharib, Said Boumazoughe, Junes Lazaar, Jeroen Perceval, Gene Bervoets, Axel Daeseleire,  Nabil Mallat, Ali B, Hans Royaards, Dimitri Vegas & Like Mike,…

Speeltijd: 125′

Ga kijken als je hield van BLACK.

Lees verder Patser recensie door Adil El Arbi & Bilall Fallah

WEDSTRIJD: Win gratis bioscooptickets voor Patser

PATSER ? #moviepulp #patser @adilelarbi @fallahbilall #nextlevelshit #moviepulpbe

A post shared by MoviePulp.be (@moviepulpbe) on

MoviePulpers, herenig. We beginnen het jaar weer voortreffelijk met gratis bioscooptickets voor de nieuwste Vlaamse film Patser door Adil El Arbi & Bilall Fallah, vanaf 24 januari 2018 in Belgische bioscopen. Wij hebben het genoegen deze film reeds gezien te hebben en moeten zeggen dat het een absolute aanrader is. Hou onze recensie in de gaten op 22 januari. Hoe maak je kans op bioscooptickets voor de nieuwste Vlaamse film van het moment? Bekijk onderaan de mogelijkheden:

Lees verder WEDSTRIJD: Win gratis bioscooptickets voor Patser


Patser teaser te bloot voor Facebook

Patser teaser te bloot voor Facebook

Adil El Arbi & Bilall Fallah ontgaan de controverse niet als je je heel de heisa rond BLACK nog herinnert, maar deze keer komt het vanuit een andere hoek. De nieuwe trailer van Patser, die we vrijdag postte op MoviePulp.be, werd door Facebook offline gehaald vanwege teveel bloot. Onvoorstelbaar, gezien je na 33 seconden 2 blote tieten ziet in minder dan een halve seconde tijd. Preutse Amerikanen. Het kan het duo weing schelen, gezien ze in minder dan 24 uur bijna 1 miljoen views genereerde op sociale media. Badass, jongens, doe zo voort! Patser komt op 24 januari 2018 in Belgische bioscoopzalen.Achter de schermen van Patser dankzij VTM Nieuws