FC De Kampioenen 3: Kampioenen Forever recensie

xxFC De Kampioenen 3: Forever **

Regie: Jan Verheyen (Het Tweede Gelaat, Het Vonnis)

Met Marijn De Valck, Johnny Voners, Ann Tuts, Loes Van Den Heuvel, Jacques Vermeire en de rest van de gekende bende.

Speeltijd: 105′

Ga kijken als je hield van andere slappe Vlaamse producties zoals K3: Love Cruise & FC De Kampioenen: Kampioen zijn blijft Plezant.

Het verhaal: Na Thailand & Frankrijk is het aan de Kampioenen om een bezoekje te nemen aan Afrika…

De cast van FC De Kampioenen 3: Kampioenen Forever

Ons verdict: De Standaard noemt het flirten met kolonialisme, wij gaan nu niet zo politiek correct zijn. Wij gaan eerder voor de vraag: waarom zijn we inmiddels aan een 3de FC De Kampioenen-film bezig?

Wel, het haalt geld op aan de Box Office België en wist zelf een regisseur zoals Jan Verheyen te overtuigen die de boel enigszins in goede banen leidt. Maar waarom toch, Jan? Wil je liever geen andere dingen doen? Blijkbaar niet. Verheyen legt nl. zijn vertrouwen in Vlaamse personages/verhalen/iconen en FC De Kampioenen is daar een voorbeeld van. Bovendien is het nog hartstikke leuk op de set volgens de Vlaamse regisseur. Joy. En wij zitten ermee.

Allez, over de film. De humor in de serie is van oudsher nog niet veranderd en dat doet FC De Kampioenen 3: Forever ook niet. Sterker nog, de humor die dient als een voorbeeld voor integratie in dit land (Oh help, stop daarmee aub, Mr. Bourgeois), wordt er spijtig genoeg enkel flauwer op met de jaren. Jan Verheyen mag FC De Kampioenen 3: Forever dan wel ambitieuzere locaties geven, het format is zo versleten dat je jezelf er bij gaat ergeren. Zelfs Jacques Vermeire maakt het niet meer goed en dat wil wat zeggen. De FC De Kampioenen-films reduceren FC De Kampioenen tot een format voor de kinderen, terwijl dat het in de jaren ’90 echt wel geslaagde humor was. Ons nostalgisch hart doet er pijn van. Please make it stop.

Kortom, FC De Kampioenen is allang niet meer plezant en dit 3de deel is niet veel anders. Laat ons aub bidden dat de 3de film de laatste wordt.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter