De Vlaamse Coco recensie door Disney•Pixar

Coco posterCoco **** 1/2

Regie: Lee Unkrich (Toy Story 3, Finding Nemo)

Met de Vlaamse stemmen van Abobaker Rahman, Gene Thomas, Wim van den Driessche / Engelse stemmen van Anthony Gonzales, Gael Garcia Bernal, Benjamin Bratt

Speeltijd: 109′

Ga kijken als je hield van Up!

Het verhaal: Miguel is dol op muziek maken. Met zijn witte gitaar vol spoken probeert hij een eer te brengen aan zijn overgrootvader, de beroemde muzikant Ernesto de la Cruz, maar de rest van zijn familie verbiedt hem nog maar in de buurt te komen van het plein waar alle mariati’s verzamelen.

Miguel in Pixar's Coco

Ons verdict: We mogen alles zeggen over Disney wat we willen maar op het vlak van diversiteit heeft het imperium zijn lesje wel geleerd. Zo introduceerde ze de eerste zwarte prinses in The Princess and the Frog, kregen we vorig jaar Vaiana te zien en met Coco zal het de harten van de Latino-community veroveren.

Met Coco brengt Pixar een ode aan een Spaanse traditie van het herdenken van de doden op Allerheiligen zonder kinderen op stuipen te jagen. Sterker nog, het zal de hele wereld foto’s van de grootouders doen opzetten, want Coco wordt een klassieker. Niet vanwege de personages hoewel Dante de kinderen wel meermaals aan het lachen zal brengen en Miguel de stembanden van de kinderen ongetwijfeld laat trillen, maar vanwege het verhaal dat de ouders en grootouders een serieuze traan zal doen wegpinken. En dit allemaal in de sterke animatiekunsten en kleuren die we kennen van het filmstudio met een Vlaamse stemmencast kan zingen (respectievelijk Abobaker Rahman van The Voice Kids, Gene Thomas van X-Session en musical zanger Wim van den Driessche). Merveilleux!

Kortom, Pixar toont nog maar eens dat het kwaliteit kan brengen voor jong en oud met Coco. Ga dat zien!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter