Beau Séjour op VRT Nu recensie

Beau Sejour poster Beau Séjour **** 1/2

Regie: Nathalie Basteyns (Jes, Clan) & Kaat Beels (Swooni, Clan) / Bedenkers: Bert Van Dael (Clan, Rotkop), Benjamin Sprengers (Connie & Clyde) & Sanne Nuyens (De vijfhoek, Dura lex)

Met Lynn Van Royen, Roel Vanderstukken, Johan Van Assche, Kris Cuppens, Inge Paulussen, Jan Hammenecker, Joren Seldeslachts, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir, Maarten Nulens,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Killing & Rundskop.

Het verhaal: Kato wordt wakker onder het bloed in hotel Beau Séjour. Algauw merkt ze dat ze dood is en voor een of andere mysterieuze wijze nog op aarde ronddwaalt. Wat nog merkwaardiger is, is dat 5 mensen waaronder Kato’s vader haar nog wel kunnen zien.

in Beau Sejour

Ons verdict: De Vlaamse openbare omroep lanceerde onlangs hun eigen versie van Netflix & Stievie die de naam VRT Nu draagt. De lancering ging niet onopgemerkt voorbij, maar grote aankondigingen met lokale titels bleven uit. Beau Séjour zou wel eens de nieuwe titel kunnen zijn die het nieuwe online streamingplatform lanceert, want via VRT Nu kan je hem nog tot en met het weekend gratis en voor niks op de laptop bekijken.

Met een verfijnde cinematografie en slimme shots door productiehuis De Mensen (Wauters vs. Waes, Reizen Waes) weet Beau Séjour de kijker meteen in zijn ban te brengen. Het mysterieuze karakter van de serie, de ideale mix tussen thriller & horror, neemt bovendien schitterende wendingen die doen terugdenken aan succesvolle Deense series zoals The Killing en The Bridge met aan kop Lynn Van Royen als Kato samen met de hele rest van de cast. Deze Europese fictie van topniveau komt tot slot heerlijk op zijn einde met een weldoordacht scenario dat mooi in zijn plooi valt.

Kortom, het is sinds Rundskop & Loft geleden dat we nog zo’n sterke Vlaamse fictie zagen. Beau Séjour is topfictie van eigen bodem!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter