Deadpool 2 Telenet Play More recensie

Deadpool 2 Telenet Play more recensieDeadpool 2 ****

Regie: David Leitch (John Wick, Atomic Blonde)

Met Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Zazie Beetz, Eddie Marsan, Terry Crews, Rob Delaney, Bill Skarsgård, T.J. Miller, Brianna Hildebrand, Leslie Uggams, Karan Soni, Stefan Kapicic, Paul Wu, Brad Pitt,…

Speeltijd: 119′

Ga kijken als je hield van de vorige Deadpool tiens.

Het verhaal: Deadpool verliest zijn geliefde Vanessa na zijn jacht op de Triad en wordt door Colossus onder de armen genomen om een X-Man te worden.

Deadpool 2 Telenet Play more recensie

Ons verdict: De allereerste Deadpool film was van begin af het kindje van acteur Ryan Reynolds. Het moest perfect op de strips lijken, maar open genoeg om ook het publiek dat niet de comics heeft verslonden aan te trekken om naar de film te kijken en te begrijpen. Hij is daarin, duidelijk tegen de verwachting van de studio in, volledig in geslaagd. Toen kwam de volgende uitdaging: een vervolg maken op een kaskraker van formaat. Iets waar velen in gefaald zijn.

De eerste film werd een niet alledaagse romantische film genoemd, de tweede film gaat voort als een niet alledaagse familiefilm, aldus Deadpool zelf. De Merc with a mouth geeft zoals gewoonlijk meermaals hilarische uitleg bij de film. Na een persoonlijk drama gaat Deadpool op zoek naar een doel in zijn leven. Hij is zelfs zo wanhopig dat hij een aanbod aanneemt bij de X-Men. Dit loopt uiteraard niet geheel als gepland, want bij een reddingsoperatie van een tienerjongen, Firefist, die dreigt zijn internaat in brand te steken, worden zowel hij als de jongen naar de gevangenis gebracht voor mensen met ‘abilities’. Hun gaven worden door een speciale halsband afgenomen en alles lijkt uitzichtloos. Totdat Cable uit de toekomst tevoorschijn komt en de jongen wil liquideren. Deadpool heeft geen andere keuze dan, na te ontsnappen uit de gevangenis, een eigen team op te stellen en Cable tegen te houden.

De film bouwt verder op dezelfde formule wat de eerste film een succes maakte. De nodige CGI, veel hilarisch commentaar, slow motion, vliegende ledematen en gevloek. En niets is te gevoelig om niet besproken te worden. Ryan Reynolds zijn foute carrièrekeuzes of kinderen met een Nieuw Zeelands accent, het wordt allemaal door de molen gehaald. Naast Deadpool zie je een hoop oude bekenden terug uit de vorige film, maar de film is ook verrijkt met een aantal nieuwe personages bekend uit de comics. Denk maar aan Domino, Juggernaut en Cable.

Soms gaat de film wel eens iets te snel. Het spervuur aan grappen, verwijzingen naar andere films, muziek of actualiteit kunnen soms wat te veel zijn.  Tel daar vervolgens de kleine details op de achtergrond bij en de chaos is compleet.  Voor de gemiddelde Geek is het echter zalig om ze er allemaal uit te vissen en heeft daardoor een heel hoog herbekijkgehalte.

Conclusie: Deadpool 2 gaat verder op de eerste film: de snelheid, de humor, de gevechten en de zelfspot, de verwijzingen naar andere films en series, het geregeld doorbreken van de 4th wall, maar breidt toch ook weer net iets meer uit met nieuwe personages en hun verhaal. Is dat slecht? Verre van! Het is wederom een heuse rollercoaster met uitbreiding. En een speciale familiefilm.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter