The Avengers: Infinity War IMAX 3D recensie

The Avengers: Infinity War IMAX recensieThe Avengers: Infinity War **** 1/2 in IMAX 3D *****

Regie: Joe & Anthony Russo (Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War)

Met Robert Downey Jr., Chris Evans, Josh Brolin, Tom Holland, Scarlett Johansson, Chris Pratt, Zoe Saldana, Vin Diesel, Bradley Cooper, Dave Bautista, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Benedict Cumberbatch, Anthony Mackie, Elizabeth Olsen, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Sebastian Stan, Tom Hiddleston, Pom Klementieff, Gwyneth Paltrow, Peter Dinklage, Benedict Wong, Don Cheadle,…

Speeltijd: 149′

Ga kijken als je hield van Star Wars VIII: The Last Jedi & andere Russo-films zoals Captain America: The Winter Soldier & Captain America: Civil War

Het verhaal: The Avengers en hun bondgenoten moeten het opnemen tegen een nieuw gevaar: Thanos. Samen met The Black Order is hij op zoek naar The Infinity Stones die hun de macht moeten geven om over het hele universum te regeren dat dringend toe is aan balans.

De setting: België is eindelijk een IMAX-cinema rijker en wat voor één! Maar liefst 2 tennisvelden groot (532m² schermgrootte met 27,6 m breedte en 19,3 m lengte) bedraagt het scherm in de nieuwe IMAX-zaal te Kinepolis Brussel en zal er enkel de allergrootste blockbusters van het moment vertonen. Prijzen zijn wel stevig aan zo’n 16 euro per kaartje, maar de beleving met 4K-laserprojectie & 12.1 IMAX Sound geluidssysteem is het geld hem helemaal waard. Het liet ons terugdenken aan de gouden jaren ’90 waarin de Metropolis Antwerpen opstartte en het gebrul van de Tyrannosaurus Rex uit Jurassic Park doorheen de boxen weergalmden. Movie-lovers, rep uw reet naar Kinepolis Brussel! IMAX is de enige manier om deftig 3D te kijken vanaf rij 8 tot en met 10.

Ons verdict: Marvel speelde het voor elkaar: Ze zijn de eerste die het in staat stelde om maar liefst 76 superhelden in één film samen te brengen en daardoor een ware franchise op te stellen die de ene na de andere internationale box office hit wordt. Marvel Studios zorgde er eigenhandig voor dat hun creatieve ideeën over 3 van de grootste filmstudio’s op de wereld werden verspreid & de hele filmindustrie hun business model van sequels moesten omgooien. Respect! Maar één ding kan de Marvel-franchise niet claimen, nl. het feit dat ze de beste regisseurs casten om hun films in een goede baan te leiden. Grotendeels wordt er nieuw talent geselecteerd en ze hopen voor het beste (wat ergens ook voor de castleden geldt). Dat maakt heel wat van hun stripverfilmingen speels en iets te licht verteerbaar naar onze smaak. Toch zijn er 2 uitzonderingen: Met de broers Russo (en James Gunn) haalden ze gelukstreffers. Het Amerikaanse regisseursduo die hun pluimen hoofdzakelijk haalde op televisie met series zoals Community, Animal Practice, arrested Development & Carpoolers kregen in 2014 een vervolg te maken op Captain America: The First Avengers en het is tot op heden de enige Marvel-film die iets of wat in de buurt geraakt van Christopher Nolan’s The Dark Knight-films. Met de trailers zorgden de broers ervoor dat de hele wereld naar YouTube ging en een recordje neerlegt, maar de hamvraag blijft: kunnen zij eindelijk een ware Avengers-film brengen?

Avengers Infinity War recensie in IMAX 3D

Wel, de Russo’s en Disney spelen het weer voor mekaar! The Avengers: Infinity War neemt bijbelse proporties aan met eindelijk een waardige vijand die de Marvel Cinematic Universe verdient (kuddos aan Josh Brolin als Thanos & Tom Vaughan-Lawlor als Ebony Maw). Bovendien zit deze inmiddels 3de Avengers boordevol mythologie die heel wat Marvel-fans een plezier zal doen en met de in volledig IMAX 3D geschoten beelden komen alle special effects tot hun legendarische recht. Zelfs de vechtsscènes tussen de Marvel-personages zijn geslaagd en verre van cliché voor een mash-up. Om maar te zwijgen over de geweldige manier waarop Peter Dicklage wordt geprotretteerd in The Avengers: Infinity War. Tot slot eren we de scenaristen die gewaagde en volwassen beslissingen namen om deze franchise tot het niveau van Star Wars te brengen. Enkel spijtig van de ellenlange speelduur die toch in het trage middenstuk er iets teveel aan was. Of kwam dit misschien door de sterke openingsscène die meteen met de deur in huis komt vallen?

Kortom, The Avengers: Infinity War bevestigen de Russo broers hun talent. Deze Avengers is eindelijk de epische film die de franchise verdient. Ga dat zien in IMAX 3D!