Marvel’s Spider-Man: Homecoming recensie

Nieuwe Spider-Man Homecoming poster met logo.jpgSpider-Man: Homecoming ****

Regie: Jon Watts (Cop Car)

Met Tom Holland, Robert Downey Jr., Michael Keaton, Zendaya, Marisa Tomei, Donald Glover, Michael Chernus, Jacob Batalon, Bokeem Woodbine, Laura Harrier, Logan Marshall-Green, Abraham Attah, Tyne Daly, Gwyneth Paltrow, Jon Favreau, Kenneth Choi, Jennifer Connelly,…

Speeltijd: 133′

Ga kijken als je hield van Iron Man 2, Ant-Man & de acteerprestatie van Tom Holland in Captain America: Civil War.

Het verhaal: Na de gebeurtenissen van Civil War zien we hoe Peter Parker zijn superheldenwerk tracht te combineren tijdens zijn middelbare schooljaren.

Spider-Man Homecoming - Tom Holland op balkon aan de telefoon als Spider-Man

Ons verdict: Sony zat in de sloop… Na de succesvolle Spider-Man-films van Tobey Maguire & Kirsten Dunst in de jaren 2000 werd de lat heel hoog gelegd door regisseur Sam Raimi. Zo hoog dat de strategie van Sony Pictures om Spider-Man opnieuw terug te brengen in een jeugdig jasje met als frontrunner Andrew Garfield & Emma Stone door regisseur Marc Webb gedoemd was te mislukken. Het was niet zo zeer de fout van de crew of cast (hoewel wij in het verleden wel stevig de vinger wezen naar Marc Webb), maar het concept was gewoon niet goed genoeg (maar dat wisten wij maar al te goed). Toch is Spider-Man een figuur die minstens evenveel aandacht verdient als Batman of Superman. Wat nu?

De Spider-Man Homecoming personages Vulture, Iron-man & Spider-Man zelf

Marvel to the rescue! Marvel Studios heeft de Spider-Man-franchise letterlijk met een aantal nieuwe scènes in de Marvel Cinematic Universe-film Captain America: Civil War uit de sloop gehaald. Indrukwekkend op verschillende vlakken. Om te beginnen getuigt het van een mooi gebaar van de filmindustrie om creativiteit in plaats van economische belangen (vergeet niet dat er een heleboel machtige partijen belang hebben in het visuele werk van Marvel Studios) de vrije loop te laten. Maar ook de geweldige casting van nieuwkomer Tom Holland als de nieuwe speelse Spider-Man getuigt van een geslaagde zet van alle investeerders. Spider-Man is dankzij Tom Holland, Robert Downey Jr. & Michael Keaton terug cool en gezegend om succesvol te zijn aan de internationale box office. Maar Spider-Man: Homecoming heeft zijn roem vooral te danken aan het voorbereidend werk van Iron Man en in vele opzichten komt deze Spider-Man: Homecoming een beetje over als een Iron Man 3.5 propvol Spider-Man-figuren zoals Vulture, Shocker, The Thinker,… Weer moeten we het leuk creatief denken door Marvel Studios met nieuwe verwijzingen zoals Damange Control, Suit Lady, de vleugeltjes van de nieuwe Spider-Man & talloze andere gadgets de lucht in prijzen. Maar dit denken plaatst een personage zoals Spider-Man die enorm belangrijk gaat worden voor de continuïteit na The Avengers: Infinity Wars in een minder daglicht tegenover de originele films door Sam Raimi. Noem ons misschien ouderwets, maar we missen de indrukwekkende slingerscènes of de sappige romantiek tussen Peter Parker & Mary Jane Watson. Hoe goed deze Spider-Man: Homecoming ook mag zijn (het plaatst de originele films op het vlak van verhaallijn in een ouderwets 2-dimensionaal daglicht), het overtreft niet het originele werk door Sam Raimi. Iets wat je van Christopher Nolan‘s Dark Knight-films niet kon zeggen.

Kortom, wat doet onze mening ertoe? Spider-Man: Homecoming wordt een dikke hit, Tom Holland is geweldig als Spider-Man en je hoort ons niet klagen. Enkel verwachten wat meer van Marvel in plaats van een ‘position switch‘ tussen Iron Man & Spider-Man. Wij worden oud, zeker?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter