Sand Castle op Netflix België review

Sand Castle posterSand Castle ***

Regie: Fernando Coimbra (Narcos)

Met Nicholas Hoult, Glen Powell, Henry Cavill, Tommy Flanagan, Logan Marshall-Green, Neil Brown Jr., …

Speeltijd: 133′

Ga kijken als je hield van Jarhead, The Hurt Locker, Green Zone & Syriana.

Het verhaal: Door de ogen van soldaat Matt Ocre die in het begin express zijn hand brak in de hoop gerepatrieerd te worden, zien we hoe een Amerikaanse patrouille een klein dorpje in Irak probeert te voorzien van water.

Nicolas Hoult & Henry Cavill in Sand Castle op Netflix België

Ons verdict: Netflix blijft hoge ambities ambiëren in Hollywood, maar kreeg onlangs een doorn in het oog door het feit dat Manchester by the Sea door Amazon Studios eerder prijzen won dan zijn eerder gepubliceerde filmproducties zoals Beasts of No Nation. Samen met The Siege of Jadotville waren deze films in onze ogen de enige echte aanraders die Netflix België teweeg bracht de voorbije jaren en in de lijn van dit succes begint Netflix films te selecteren. Het resultaat is o.m. de nieuwe oorlogsfilm Sand Castle.

Het oorlogsgenre is weliswaar gesatureerd met het magistrale werk van Steven Spielberg Saving Private Ryan en Christopher Nolan die deze zomer een ambitieuze poging naar de top zal wagen met Dunkirk. De kans dat Sand Castle met een bombastisch spektakel een medaille in huis gaat halen, is miniem. Dus neemt filmmaker Fernando Coimbra die met een aantal afleveringen van Narcos zijn eerste doorbaak maakte, films zoals Jarhead in het achterhoofd om met Sand Castle aan te tonen hoe banaal en onproductief de oorlog in het Midden-Oosten wel kan zijn. Het tempo laat dan eerder wat terugdenken aan Syriana & The Hurt Locker en Green Zone-scènes leken het beste alternatief voor de actie in Sand Castle. Maar buiten heel wat gewezen oorlogsfilms kopiëren en af & toe interessante conversaties met de inheemse bevolking brengt Sand Castle weinig nieuws.

Kortom, Sand Castle ligt in de lijn van wat we reeds zagen van Netflix filmproducties. Op zich OK, maar van een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf van zulke proportie verwachten we toch wat meer in plaats van wat aan te modderen en te kopiëren wat werkt.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter