Green Zone review

Green Zone****

Regie: Paul Greengrass (The Bourne Ultimatum)

Met: Matt Damon, Brendan Gleeson, Jason Isaacs, Greg Kinnear, Amy Ryan

Speelduur: 110′

Ga kijken als je houdt van de Bourne-films en actiethrillers met een politieke ondertoon zoals Body of Lies.

Het verhaal: Badgad, 2003, enkele weken na de Amerikaanse invasie van Irak. Roy Miller is een onderofficier belast met het onderzoek naar de WMDs. Wanneer hij en zijn team keer op keer met lege handen naar huis komen, begint Miller te twijfelen aan het bestaan van massavernietigingswapens in Irak. Met behulp van een CIA agent trekt hij op onderzoek uit. Miller stoot al snel op tegenwerking van zijn eigen oversten én het Iraakse leger … .

Ons verdict: Green Zone mag dan -voor een dure film van dit kaliber- genadeloos geflopt zijn in de VS, het droeve lot van elke recente film over de oorlog in Irak (zelfs Oscarwinnaar, The Hurt Locker, deed het bijzonder pover aan de kassa’s), laat dat je niet tegenhouden om zelf te gaan kijken. Green Zone is een film naar ons hart: razend spannend en entertainend van begin tot eind, uitstekend geacteerd, overvloedige -strak in beeld gezette- actie, én hij vertelt ook nog iets zinnigs over -met voorsprong- het grootste international conflict van de voorbije 10 jaar. Toegegeven, iedereen die de voorbije jaren niet doorbracht in een grot, wéét natuurlijk dat er geen WMDs in Irak waren, dus eigenlijk komt Green Zone een paar jaar te laat om echt te verbazen. Ook de typische Greengrass-cinematografie (waar de camera NOOIT stilstaat) verrast, na de Bourne-films en talloze klonen (inclusief de laatste Bond-film, Quantum of Solace), niet meer. Desalniettemin, ga kijken als je houdt van actiefilms met brains én ballen.

Kijk alvast naar een blik achter de schermen van Green Zone.Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

3 gedachten op “Green Zone review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter