The Bourne Ultimatum review

The Bourne Ultimatum posterThe Bourne Ultimatum*****

Regie: Paul Greengrass (United 93****)

Met: Matt Damon, Julia Stiles, David Strathairn, Joan Allen, Paddy Considine

Speelduur: 110′

Ga kijken als je hield van de vorige twee Bourne-film en de betere spionnenactie als Casino Royale***** en 24*****.

Vergelijk prijzen van Bourne Ultimatum online op Kelkoo!

Het verhaal: Na spectaculaire tussenstops in London, Parijs, Madrid en Tangiers komt Jason Bourne eindelijk naar huis. In New York probeert hij de waarheid in verband met z’n verleden te achterhalen terwijl hij op de hielen wordt gezeten door de mysterieuze overheidsorganisatie Black Briar … .

Matt Damon als Jason Bourne in The Bourne Ultimatum

 

Ons verdict: Na een kwakkelend zomerblockbusterseizoen vol middelmatige threequels, komt er op de valreep eindelijk één in de zalen die onze hooggespannen verwachtingen meer dan inlost. The Bourne Ultimatum is zowaar nog straffer dan zijn twee uitstekende voorgangers. Vanaf de allereerste seconde wordt je in non-stop, adrenaline-opwekkende actie gedropt. Ultimatum bevat op zijn minst 3 actiescènes die nu al klassiek mogen worden genoemd: een ongelooflijke achtervolging te voet door een overvol Waterloo Station, opgenomen tussen echte nietsvermoedende treingangers met verborgen camera’s; een rauw, hondsbrutaal, man-aan-man gevecht tussen Bourne en één van zijn belagers in een kleine flat in Madrid en een magistraal gemonteerde carchase door de drukbevolkte straten van New York.

Maar The Bourne Ultimatum biedt meer dan actie alleen. Matt Damon zit ondertussen zo fantastisch in zijn Bourne-rol dat hij in één adem mag genoemd worden met andere actiehelden als John McClane en Jack Bauer. Ook de supporting cast geeft uitstekend weerwerk aan Damon. Jong talent Julia Stiles krijgt eindelijk iets meer te doen dan bang kijken. Joan Allen is zoals altijd geweldig. Na Chris Cooper en Brian Cox, mag David Strathairn deze keer de rol van de slechterik op zich nemen en de excellente karakteracteur vervult die belangrijke taak met verve.

Het enige minpuntje van deze haast perfecte blockbuster was de weinig verrassende ontknoping waar we met z’n allen drie films lang op hebben gewacht. Maar dat is echt muggeziften. The Bourne Ultimatum is een spectaculair en intelligent sluitstuk van de eerste klassieke 21ste eeuwse actietrilogie. Maak dat je in die bioscoop zit!

Bekijk ook deze hilarische parodie op The Bourne Ultimatum:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

12 gedachten op “The Bourne Ultimatum review”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  Ziet er veelbelovend uit met 5 sterren. Vrijdag ga ik hem bekijken. Ik weet alleszins al wel dat Bourne het beste personage is dat Matt Damon ooit gespeeld heeft. Can’t wait!!

  Please wait...
 2. HAHAHA, heerlijke parodie indd! En wat ben ik razendbenieuwd naar de film…

  Please wait...
 3. Ik moet zeggen dat ik heel hard genoten heb van het laatste deel van Jason Bourne. Ik laat in het midden of het de beste van de 3 was. Het stuntwerk is alleszins verbluffend in deze film en ook het verhaal samen met het einde vond ik heel goed. Ik hou het bij 5 sterren!

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter