MoviePulp

Hitman review

Hitman posterHitman***

Regie: Xavier Gens

Met: Timothy Olyphant, Olga Kurylenko, Dougray Scott

Speelduur: 90′

Ga kijken als je houdt van een oppervlakkige maar entertainende B mashup van The Bourne Ultimatum***** en The Killer*****.

Het verhaal: Professionele huurmoordenaar, Agent 47, komt terecht in een internationaal complot na een ‘mislukte’ missie in St.Petersburg. Samen met Nika, een callgirl, wordt hij opgejaagd door Interpol, de Russische maffia en zijn eigen werkgevers … .

Timothy Olyphant in Hitman

Ons verdict: Zoals trouwe lezers weten, keek MoviePulp redelijk hard uit naar Hitman. Onze verwachtingen werden maar ten dele ingelost door het warrige plot en de beperkte production values. Regisseur Xavier Gens is daarenboven verre van een groots en/of inventief regisseur. Zowat elk goed idee uit Hitman, zagen we al eerder in veel straffere actiecinema als The Bourne-trilogy en vintage John Woo-films als The Killer. Dat neemt niet weg dat Hitman een entertainend actiefilmpje is geworden dat een klein anderhalf uur entertainment biedt. De bashing die de film kreeg van de gemiddelde reviewer was er voor mij dan ook zwaar over. Hitman, Timothy Olyphant, zit bijzonder goed in zijn rol. Hij balanceert perfect tussen een geloofwaardig filmpersonage en de onstopbare moordmachine uit de games. Ook sexy talentje, Olga Kurylenko, steekt bijzonder veel emotie in haar rolletje dat letterlijk en figuurlijk weinig om het lijf heeft. Verder zorgt de KNT-rating ervoor dat het bloed tijdens de geslaagde actiescènes eindelijk nog eens lustig alle kanten mag opspatten. Kortom, Hitman is een vermakelijke, maar weinig memorabele B-actiefilm die je een onderhoudend anderhalfuurtje zal bieden maar niets meer. Wacht gerust op de DVD en spaar die rit naar de bioscoop voor American Gangster*****, Eastern Promises***** en de rest van geweldige aanbod dezer dagen.

Om echt tijd te besparen, kan je hieronder al kijken naar een montage van de coolste moordscènes uit Hitman:Over de blogger:

De blogger heeft nog geen profiel.

3 commentaren

  • Dax on 10 december 2007 at 13:59

    Ik ben het helemaal eens met je, Kenneth, behalve the feit dat Timothy Olyphant echt egschikt is voor deze rol. Geen klagen over zijn puike acteerprestatie, maar als je kijkt naar het gestalte van Agent 47 in het spel van Hitman, dan vind ik toch dat hij er niet echt op lijkt. Hij is nl. veel smaller en zijn klaag hoofd lijkt ook niet echt op Agent 47. Mijn persoonlijke mening dan…

  • MoviePulp » Olga Kurylenko wordt nieuwe Bondgirl on 7 januari 2008 at 22:43

    […] Hitman*** krijgt de wondermooie terug een nieuwe rol die haar status volgens mij naar de […]

  • Jack Reach: Never Go Back trailer met Tom Cruise op MoviePulp and other fiction on 22 juni 2016 at 16:15

    […] Smulders uit How I Met Your Mother vervoegt de cast, alsook Robbert Knepper (Heroes, Hitman) & Holt McCallany (Fight Club, Gangster Squad). In dit vervolg is Jack Reacher terug van […]

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.