United 93 review

United 93 posterUnited 93 ****

Regie: Paul Greengrass (Bourne Ultimatum, Captain Phillips, Green Zone)

Met Omar Berdouni, David Alan Basche, Olivia Thirlby, Liza Colón-Zayas, Jamie Harding, Trish Gates, Khalid Abdalla, Lewis Alsamari,…

Speeltijd: 111′

Ga kijken als je hield van World Trade Center, The Kingdom en Green Zone.

Het verhaal: United 93 vertelt het verhaal van de 9/11-aanslagen in New York vanuit het oogpunt van de autoriteiten en de passagiers die in opstand komen op de laatste gekaapte vlucht naar Washington DC.

United 93

Ons verdict: In het licht van de grootste terroristische aanslag in België op 22 maart 2016 hebben we één van de betere 9/11-films vanuit het stof gehaald om te kijken wat we van de Amerikanen kunnen leren. Regisseur Paul Greengrass die we kennen van o.m. de Bourne-franchise en Green Zone geeft met United 93 een mooi realistisch en actievol overzicht van de gebeurtenissen op de vlucht die bedoeld was om schade aan te richten aan de politiek gebouwen in Washington DC (voor een overzicht van de feiten, kan je best hier terecht). Cast werd doordacht geselecteerd door geen grote namen te casten, maar te casten op stereotypen zoals de typisch heldhaftige Amerikaan, de typische Arabische terrorist, etc. Het maakt de film zeer authentiek, zeker als je weet dat er een aantal mensen deelnemen aan de film die er effectief bij waren tijdens 9/11 (Ben Sliney, Tobin Miller, Rich Sullivan, Tony Smith van de FAA). Hoewel er ook historische fouten aanwezig zijn in de film, zoals de exacte geografische locaties van de vliegtuigen, de accenten van de terroristen en het aantal overmeesterde terroristen door de passagiers.

Kortom, voor de mannen die niet op zoek zijn naar liefdevolle televisiefilms in deze tijden van onzekerheid en terreur is United 93 de perfecte film.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter