Taken review

Taken posterTaken****

Regie: Pierre Morel (Banlieue 13****)

Productie & Script: Luc Besson (Leon*****)

Met: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen

Speelduur: 90′

Ga kijken als je houdt van een knap gemaakte mix tussen Ransom****, Commando***, The Bourne Ultimatum**** en Eastern Promises*****.

Het verhaal: Brian, een voormalige spion, geeft zijn gevaarlijke carrière op om opnieuw een relatie op te bouwen met zijn van zich vervreemde tienerdochter, Kim. Wanneer ze op een dag aan hem toestemming vraagt om samen met een vriendin haar vakantie door brengen in Parijs, geeft hij met tegenzin toe. Kim is nog maar net geland of ze komt in ernstige problemen. Van dan af zet Brian alles op alles om Kim te redden uit de handen van een stel nietsontziende mensenhandelaars.

Liam Neeson op de poster van Taken

Ons verdict: Afgaande op de knappe trailer keek ik reikhalzend uit naar Taken. Ik ben verheugd jullie te melden dat de ontvoeringsthriller me geen moment heeft teleurgesteld. Toegegeven: Regisseur Pierre Morel (bekend van de kick ass Franse actiefilm Banlieue 13) heeft héél goed gekeken naar enkele bekende Amerikaanse voorbeelden. De basispremisse is een efficiënte mix tussen Ransom en Commando. De film speelt zich af in quasi hetzelfde groezelig milieu dat David Cronenberg vorig jaar nog zo prachtig schetste in Eastern Promises. En net als zovele andere actiefilms van de laatste jaren is Taken schatplichtig aan de hyperkinetische regie en editing van de Bourne-films. Gelukkig geldt het credo, “Beter goed gestolen dan slecht gevonden”, ook voor Taken. Daarenboven zorgt de beknopte speelduur en de bijbehorende vaart ervoor dat je de toevalligheden en plotgaten met plezier negeert. Voeg daar nog een karakteracteur van het kaliber Liam Neeson bij, die zich op zijn oude dag heeft omgeturnd tot een geloofwaardige ‘action hero’, en je krijgt een zonder meer uitstekende actiethriller die elke fan van het genre moet gezien hebben. Dikke vette aanrader!

Geniet nog een keer van de zalige trailer:

4 gedachten op “Taken review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter