Franchise: Spider-Man Homecoming


Box Office België update (2017 week 29)

x

In de titanenstrijd om de hegemonie aan de Belgische box office tussen Spider-Man: Homecoming & Dunkirk heeft België gekozen voor … MARVEL! Hoewel Dunkirk het weekend wel won van de Marvel-film wist Spider-Man: Homecoming met zijn avant-premières en bezoekers tijdens de weekdagen de Christopher Nolan-film te verslaan met een openingsresultaat van 702.039 euro. Dat is een vergelijkbaar resultaat als Guardians of the Galaxy vol. 2, maar toch een heel stuk minder als het sterke openingsresultaat van Spider-Man 3 in 2007 en een tikkeltje beter als het ‘geflopte’ The Amazing Spider-Man 2 in 2014. Dunkirk haalde een fraaie 653.675 euro op in zijn openingsweek, een vergelijkbaar resultaat met andere Nolan-films zoals Interstellar. In ander nieuws blijven de Minions potten breken in België: Verschrikkelijke Ikke 3 blijft het goed doen aan de Belgische box office op een 2de plek deze week met 2,96 miljoen euro na 3 weken. Zelfs War for the Planet of the Apes kon er niet tegen op met een opening van 692.786 euro in week 28. Dat is het zwakste resultaat in de hele franchise ondanks de goede reviews. Pirates of the Caribbean 5: Salazar’s Revenge blijft werken in België met 3,72 miljoen euro na 9 weken en heeft zo de jaaromzet van Fifty Shades Darker (4,37 miljoen euro) in zicht. Naar alle waarschijnlijkheid stoot het de top 3 de komende weken binnen na Belle & het Beest (5,44 miljoen euro) & Fate of the Furious (4,67 miljoen euro). Het wordt wachten op animatiefilms zoals Cars 3 en Verschrikkelijke Ikke 3 om te bekijken wat de grootste film van het jaar 2017 wordt aan de Box Office België. Spannend!

WEDSTRIJD: Win Goodies van Spider-Man: Homecoming

Na een ietwat valse doorstart met beide nogal makke ‘The Amazing Spider-Man’ films lijkt het er op dat Spider-Man opnieuw z’n schwüng heeft teruggevonden. Lees onze review van Spider-Man: Homecoming voor ons verdict over deze geheide blockbuster. Naar aanleiding van de release van Spider-Man: Homecoming (uit op 19 juli) mogen wij een aantal leuke goodies weggeven voor de kleine en grote fans van Spiderman. Te weten: 3 mini-figuurtjes van Spinnenman zelf en 3 rugzakken met het Spider-Man logo. Lees verder om te ontdekken hoe je deze prijzen kan winnen.

Lees verder WEDSTRIJD: Win Goodies van Spider-Man: HomecomingMarvel’s Spider-Man: Homecoming recensie

Nieuwe Spider-Man Homecoming poster met logo.jpgSpider-Man: Homecoming ****

Regie: Jon Watts (Cop Car)

Met Tom Holland, Robert Downey Jr., Michael Keaton, Zendaya, Marisa Tomei, Donald Glover, Michael Chernus, Jacob Batalon, Bokeem Woodbine, Laura Harrier, Logan Marshall-Green, Abraham Attah, Tyne Daly, Gwyneth Paltrow, Jon Favreau, Kenneth Choi, Jennifer Connelly,…

Speeltijd: 133′

Ga kijken als je hield van Iron Man 2, Ant-Man & de acteerprestatie van Tom Holland in Captain America: Civil War.

Lees verder Marvel’s Spider-Man: Homecoming recensie