The Jungle Book op Netflix België review

Jungle Book 2016 posterThe Jungle Book *** 1/2

Regie: Jon Favreau (Iron Man)

Met Neel Sethi en de stemmen van Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Scarlett Johansson, Lupita Nyong’o, Christopher Walken,…

Speeltijd: 106′

Ga kijken als je hield van Life of Pi.

Het verhaal: We ontmoeten Mowgli, een mensenjong die onder de wolven opgroeit in de Indische jungle en op een dag moet vluchten van de machtlustige tijger Shere Khan.

Jungle Book 2016 wallpaper

Ons verdict: The Jungle Book was met zijn top 5-notering aan de Belgische box office de verrassing van 2016, maar wist yours truely niet bepaald naar de bioscoop te lokken. Pratende wolven, beren, tijgers en apen? No thank you, dacht ik. Maar even meepikken op Netflix België? Dat kan altijd!

Toegegeven, het is even aanpassen aan de pratende dieren, maar na een tijdje zie je de magie van Jon Favreau‘s The Jungle Book wel in. De regisseur achter zowat alle Iron Man-films weet het sprookje van Rudyard Kipling listig te verwikkelen in een halve documentaire met machtig geanimeerde dieren en prachtige geanimeerde locaties zoals we deze zagen in Life of Pi. Bovendien werden de stemmen van de dieren uitstekend gecast met aan kop Bill Murray, Idris Elba, Scarlett Johansson & Ben Kingsley. Het baanbrekend staaltje special effects kostte maar liefst 175 miljoen dollar, maar it was worth it want de nodige sequels staan al gepland (The Lion King & Jungle Book 2). Toch kan deze live-action CGI-film niet aan de originele tekenfilm van Disney typen.

Kortom, geeft The Jungle Book een kans. Hij is niet zoals de originele animatiefilm, maar kan best geklasseerd worden als één van de beste live-action/CGI remakes van Disney’s sprookjes na o.m. Snow White & the Huntsman.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter