Chef Blu-Ray review

chef blu-ray coverChef Film ***1/2 / Extra’s **

Regie: Jon Favreau (Iron Man)

Met: Jon Favreau, Emjay Anthony, John Leguizamo, Sofia Vergara, Oliver Platt, Dustin Hoffman, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr.

Speelduur: 115′

Haal deze smakelijke komedie nu in huis op Blu-Ray of DVD.

Het verhaal: In Chef, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Jon Favreau, neemt chef-kok Carl Casper (Favreau) plotseling ontslag bij een prominent restaurant in Los Angeles. Hij vertrekt naar Miami en met de hulp van zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), beste vriend (John Leguizamo) en zoontje (Emjay Anthony) knapt hij een oude food truck op en begint hij zijn eigen restaurant op wielen. Tijdens een culinaire road trip met zijn vrienden en familie herontdekt Carl zijn creativiteit en passie voor het koken, het leven en de liefde. Meer informatie op de Facebook pagina van SPHE. Copyright: © 2014 Sous Chef LLC, All Rights Reserved.

CHEF

Ons verdict: De laatste 10 jaar kon je de televisie niet aanzetten, of er was wel iemand in de kookpotten aan het roeren. Een trend/hype die ook ver buiten de landsgrenzen van het bourgondische Vlaanderen is doorgedrongen. En toch, films waarin koken centraal staat zijn zeldzaam. Ok ja, de egotrip Sergio Herman: Fucking Perfect draait momenteel, maar die mag je vooral op eigen risico gaan bekijken. Geef ons dan maar deze Chef, een uiterst sympathieke en vooral smakelijke komedie waarin de liefde (voor eten) centraal staat.

Jon Favreau, de regisseur van peperdure blockbusters als Iron Man (2) en Cowboys & Aliens, gooit het hier over een andere boeg. Hij ging aan de slag met een beperkt budget en wist enkele van zijn beroemde vrienden (Johansson, Downey Jr., Hoffman) opdraven voor een opvallende cameo. Toch is het vooral de vader-zoon relatie tussen Favreau zelf en de piepjonge Emjay Anthony die weet te overtuigen, evenals de vinnige dialogen met z’n maatje Leguizamo en de goddelijke Sofia Vergara. Het is ook genieten van de heerlijk in beeld gebrachte voedselbereidingen waar je letterlijk het water van in de mond krijgt.

Natuurlijk is het redelijk geloofwaardig dat iemand met de looks en leeftijd van Jon Favreau het in één film mag aanleggen met zowel Scarlett Johansson en Sofia Vergara. Maar goed, het weze hem gegund in deze zwierige komedie die drijft op het ritme van de salsa en die even lekker weghapt als de Cubaanse sandwiches die veelvuldig in beeld komen. De bioscoop heeft ie misschien niet gehaald in België, maar dat is géén gemis in deze. Ontdek Chef nu op Blu-Ray, DVD of VoD.

Op de Blu-Ray van Chef staat naast de film niet bijster veel. We moeten het stellen met enkele verwijderde scènes en weliswaar enthousiast audio-commentaar van Jon Favreau en de chefkok die de film coproduceerde.

Bekijk alvast de trailer van Chef.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter