Spider-Man 3 review

spiderman3xa8.gifSpider-Man 3****

Regie: Sam Raimi (The Evil Dead***)

Met: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Thomas Haden Church, Topher Grace, Bryce Dallas Howard, J.K. Simmons

Speelduur: 140′

Ga kijken als u hield van: Spider-Man***, Spider-Man 2**** en andere uitstekende superhelden-blockbusters als Batman Begins en X-Men 2.

Vergelijk prijzen van Spider-Man 3 online op Kelkoo!


Het verhaal: Peter Parker lijkt eindelijk evenwicht te hebben gevonden tussen zijn heldendaden als Spider-Man en zijn relatie met Mary Jane Watson wanneer hij in de greep komt van een buitenaardse symbioot. Voor hij het weet heeft hij af te rekenen met oude (The Goblin) en nieuwe slechteriken (Sandman en Venom), verleidingen (Gwen Stacy), wraakgevoelens, relatieproblemen en vooral zichzelf … .

spiderman3poster.jpg

Ons verdict: Een echte comicfanaat ben ik nooit geweest. Geef mij maar echte filmhelden van vlees en bloed zoals John McClane of Jason Bourne. Toch hebben de Spider-Man films mij altijd weten te bekoren. Ze zijn vakkundig gemaakt door een prima regisseur met kennis en liefde voor het genre. Ook deze keer is het niet anders.

Sam Raimi geeft karaktertekening en plotontwikkeling resoluut de voorkeur op het (toegegeven) spectaculaire CGI kunst- en vliegwerk. Hij had dan ook heel wat om mee te werken: 25O (!) miljoen dollar, de prima verhaallijnen van voorgaande films en een uitmuntende cast. Voor een pure popcornfilm valt het op hoeveel tijd er is gestoken in de acteursregie en de dialogen. Tobey Maguire is weer fantastisch als de getroubleerde spinnenman. Ook nieuwkomers Thomas Haden Church (Sandman) en Topher Grace (Eddie Brock/Venom) toveren hun op papier ééndimensionale karikaturen om tot personages waar je echt om geeft. J.K. Simmons (J.J. Jameson) zorgt weer voor een fel gesmaakte komische noot. Enkel Kirsten Dunst (MJ Watson) en James Franco (Harry Osborn/The New Goblin) vallen nogal bleek uit tegenover de rest van het verzamelde talent.

Perfect is Spider-Man 3 niet geworden. Venom, de coolste villain, krijgt veel te weinig screentime. De film probeert ook nogal veel tegelijkertijd te vertellen waardoor de speelduur minstens 20 minuten te lang uitvalt. Maar goed, dat is een ziekte waar zowat alle hedendaagse blockbusters mee te kampen hebben. Spider-Man 3: een waardig einde (?) aan een prima superheldentrilogie. Trotseer de massa en ga kijken want qua mainstream blockbuster entertainment wordt het niet veel beter dan dit.

Bekijk alvast de trailer en een exclusieve preview van Spider-Man 3 (spoiler alert!!!):


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

3 gedachten op “Spider-Man 3 review”


  1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

    Spider-man 3 is zeker en vast een aanrader, maar eerlijk gezegd, ik vind de 2de Spider-man film de beste tot hiertoe. Het 3de deel had in zoveel opzichten een klassieker kunnen worden, maar de makers hebben in mijn ogen een aantal schoonheidsfoutjes gemaakt (bvb. te weinig vechtscènes waarin Spider-man een aanval in een tegenaanval omvormt, Venom (DE coolste villain vanuit de Spider-man comics) zo weinig screentime geven, teveel villains,…). De comic book verfilming blijft toch alleszins vernieuwd met o.a. de scènes waarin de ‘bad’ Peter Parker het leven trotseert, de film noire scènes waarin dat men op het incident met Parker’s oom ingaat, en top of the bill de CGI van de metamorfose van the Sandman. Daarvoor moet je de film gaan bekijken, want deze zijn magnifiek!

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter