Wind River recensie

Wind River posterWind River ***

Regie: Taylor Sheridan (Vile)

Met Jeremy Renner, Elizabeth OlsenKelsey Asbille, Gil Birmingham, Julia Jones, Graham Greene, Eric Lange, Jon Bernthal,…

Speeltijd: 107′

Ga kijken als je hield van Hell or High Water & White Fang.

Het verhaal: Cory is een jager die de natuur in het indianenreservaat Wind River, Wyomig op orde houdt en vindt een lijk van de jonge Natalie in het midden van het bos. Al snel wordt de lokale onervaren politie-eenheid verwittigd die de hulp inschakelt van FBI-agente Jane Banner.

Jeremy Renner in Wind River

Ons verdict: We hoorden veel goeds van deze Wind River met Avengers-duo Jeremy Renner & Elizabeth Olsen, dus beslisten we om deze film toch voor het einde van het jaar achter de kiezen te hebben. Het feit dat we hem nu pas posten en het feit dat Wind River niet werd opgenomen in ons jaaroverzicht voorspelt niks spectaculair. Waarom? Regisseur Taylor Sheridan, die zowel het scenario schreef van Sicario als Hell or High Water, mag dan een verrassend sociologische context hebben met Wind River rond de weinige rechten van uitgebuite Indianen in de Verenigde Staten, de uitwerking laat te wensen over. Hier en daar zie je een glimp van genialiteit die we ook al zagen in Sicario, maar de film mist een deftige montage en scène-opbouw die het hele gebeuren bij elkaar brengt. Ook zie je dat Sheridan nog wat te leren heeft over cameraperspectieven en het technisch handelen van de camera. Bovendien heeft Jeremy Renner met Arrival wel al een betere prestatie neergelegd en Elizabeth Olsen verdwijnt wat in de achtergrond naast Renner. Tot slot vermelden nog even de leuke ‘cameo’ van Jon Bernthal overigens.

Kortom, spijtig genoeg moet Wind River omgaan met het feit dat het een klein broertje is van Hell or High Water.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter