The Amazing Spider-Man review

The Amazing Spider-Man **

Regie: Marc Webb

Met Andrew Garfield, Emma Stone, Denis Leary, Martin Sheen, Rhys Ifans,…

Speeltijd: 136′

Ga kijken als je hield van de vorige Spider-Man films (met wat minder verwachtingen).

Het verhaal: Een jonge Peter Parker vindt aanwijzingen die hem moeten helpen te begrijpen waarom zijn ouders verdwenen toen hij jong was. Zijn pad brengt hem naar dr. Curt Connors, de eenarmige ex-partner van zijn vader die gespecialiseerd is in mutaties tussen reptiel en mens.Ons verdict: De eerste echt flop van het jaar hebben we dit jaar te zien gekregen in The Amazing Spider-Man. Iedereen bij MoviePulp had een duidelijk what the f*ck-gevoel toen Sony Pictures de boodschap in omloop bracht om deze succesvolle franchise opnieuw te starten. OK, we krijgen een andere acteur voor Peter Parker omdat Tobey Maguire het beu is deze rol te spelen, maar is er daarom echt een reboot nodig?

De oorzaak is niet zo zeer terug te vinden in de hoofdcast Andrew Garfield & Emma Stone, die allebei proberen iets nieuw te brengen aan de Spider-Man karakters, maar eerder in fundamentele keuzes van regisseur Marc Webb in het concept en het verhaal van de film. Nolan’s verfilmingen van Batman hebben de producers van The Amazing Spider-Man duidelijk beïnvloed: de trend is volgens hen om de comic book figuren realistischer te maken. Daarom krijgt deze Spider-Man apparaatjes om web te schieten en kan deze blijkbaar enkel realistisch vliegen van punt A naar punt B (cfr. de kranenscène aan het einde van de film). Daarentegen creëren ze wel een vijand Lizard die onrealistisch krachtig en visueel stuntelig lijkt. Waar is de consistentie? Is The Avengers dan zo realistisch?

Verder worden de sterke punten van de vorige Spider-Man films volledig vergeten. Over de vechtscènes wordt niet dieper nagedacht, terwijl Spider-Man steeds het karakter bij uitstek was om iedere aanval in een tegenaanval om te zetten. Sterker nog, deze film heeft helemaal niets te maken met de vorige succesvolle films. Bovendien is het verhaal melig en komt het zogezegd vernieuwende, onvertelde verhaal tot slot nooit aan de orde.

Kortom, The Amazing Spider-Man was gedoemd om te falen en is a waste of time to go see in the theaters. Geniet eerder van de visual effects in de onderstaande clips Slam Dunk, Car Jacker, Antidote en Bridge Save:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

4 gedachten op “The Amazing Spider-Man review”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  nu zijt wel heel hard voor deze film. hij was niet beter dan de vorige films maar sluit beter aan bij de comics want spiderman heeft in comics ook webshooters las ik ergens. voor mij had een reboot ook niet gemoeten. ze hadden zoals bij the hulk gewoon in begin generiek de uncle ben scene meoten geven en dan verder zijn gegaan.

  Please wait...
 2. Ik vind dat de fundamentele beslissing om een reboot te lanceren, betekent dat je iets extra moet brengen aan de wondere wereld van een franchise. Zo is het gelopen bij heel wat prequels die de voorbije decennia gelanceerd zijn door Hollywood zoals Batman Begins bvb. Daarvoor dien je afgestraft te worden, in mijn persoonlijke opinie als je geen added value brengt. Ook al lijkt het misschien een beetje hard: verhaal, structuur en opbouw van een film (en zeker een trilogie) zijn heilig en mogen niet aangetast worden.

  Please wait...
 3. I think all your reviews are very good, apart from this one. This is a great movie. You underate it.

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter