The Punisher recensie op Netflix België

The Punisher Frank Castle Netflix posterThe Punisher **** 1/2

Bedenker: Steve Lightfoot (Narcos, Hannibal)

Met Jon Bernthal, Ben Barnes, Ebon Moss-Bachrach, Jason R. Moore, Deborah Ann Woll, Amber Rose Revah, Jaime Ray Newman, Paul Schulze, Daniel Webber, Rob Morgan, Kelli Barrett, Aidan Pierce Brennan, Nicolette Pierini,…

Speeltijd: 13 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Narcos, Suburra & DareDevil S2.

Het verhaal: Na de gruwelijke moord op zijn familie neemt zeesoldaat Frank Castle wraak op de cartels die hem zijn familie ontnomen, maar de leegte komt al snel opdagen.

Jon Bernthal in The Punisher op Netflix België

Ons verdict: Als we het nieuws mogen geloven, deed de hitserie The Defenders het zowel goed als slecht op Netflix. Daar zijn we veel mee. Maar één ding is zeker: er is vernieuwing nodig na het mindere Luke Cage & Iron Fist. De toon van Daredevil werd al teveel gekopieerd om een veilige keuze te kunnen garanderen voor de producenten, maar met The Punisher kan het creatief team achter Netflix & Marvel eindelijk nog eens buiten de lijntjes kleuren.

Jon Bernthal schittert in het geweldige The Punisher

Werkelijk alles aan The Punisher is geweldig: de toon, de cinematografie, het bloed, de muziek,… Pure testosteron op het scherm dankzij de schitterende acteerprestatie door Jon Bernthal. De makers strooien een beetje Narcos & Suburra over deze Marvel-productie heen wat deze televisieserie nog een stuk interessanter maakt. Hier en daar zie je terug een glimpse van de gekende Daredevil-toon om de continuïteit te bewaren, maar The Punisher blijft eigenzinnig in het verhaal dat het wil brengen rond Frank Castle, Project Cerberus, Micro, Jigsaw, Agent Orange & ANVIL. Zelfs de humor smaakt naar meer. Kleine kanttekening is misschien de ondersteunende cast die niet van topniveau is.

Kortom, The Punisher is het beste uit de Marvel- & Netflix-stal wat we dit jaar zagen, op hetzelfde niveau als Jessica Jones. Indrukwekkend.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter