Suburra La Serie recensie op Netflix België

Suburra La Serie posterSuburra: La Serie ****

Bedenkers: Daniele Cesarano & Barbara Petronio / Regie: Michele Placido, Andrea Molaioli, Giuseppe Capotondi

Met Alessandro Borghi, Giacomo Ferrara, Eduardo ValdarniniFrancesco Acquaroli, Filippo Nigro, Claudia GeriniFederico TocciAdamo Dionisi, Elisabetta De Palo, Gerasimos Skiadaressis, Lorena Cesarini,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Narcos, Gomorra & Bloodline.

Het verhaal: Na de aankondiging van het ontslag door de burgemeester van Rome heeft de topcrimineel “Samurai” slechts 21 dagen om de aankoop van Ostia door het Vaticaan te finaliseren, terwijl andere maffiabendes zoals de Adami’s & Anacleti’s elk hun stukje van de taart proberen te krijgen.

Suburra La Serie recensie op Netflix België

Ons verdict: 1,75 miljard dollar zou Netflix pompen in het produceren van lokale Europese content om succesvol te worden in landen waar producties in de lokale taal veel aan interesse winnen. De grotere markten zijn daarbij de eersten om de investeringen te krijgen (denk Frankrijk met Marseille, Spanje met Las Chicas del Cable, Duitsland met Dark en ga zo maar verder) en daarbij viel ons oog meteen op Suburra. De succesvolle gangsterfilm uit 2015 was immers zowat onze versie van Loft in Italië: Spraakmakend ruwe beelden doorkruisen een over corruptie geteisterd verhaal rond politici, de kerk, bendes en uiteindelijk de maffia door een echte Italiaanse regisseur Stefano Sollima. Eat that, Godfather!

Suburra La Serie recensie op Netflix België

Sollima verwerkte het leven van de Romeinse maffiabaas Massimo Carminati (Samurai) in Suburra uit 2015 dat in Suburra: La Serie opnieuw tot leven komt als een prequel en dat merk je meteen aan de sterke verhaallijn. Suburra voelt een stuk reëler aan dan een doorsnee Amerikaanse productie over de maffia en dat merk je meteen aan de kwaliteit (ook al is de regisseur van o.m. Gomorra niet betrokken bij Suburra: La Serie). Maar Samuria vertolkt door acteur Francesco Acquaroli steelt niet volledig de show in Suburra: La Serie zoals in de film. Ook niet de oudere cast met namen zoals Adamo Dionisi, Gerasimos Skiadaressis, Claudia Gerini, Filippo Nigro of Elisabetta De Palo. Het trio Alessandro Borghi, Giacomo Ferrara & Eduardo Valdarnini trekken de camera volledig naar zich toe en in de goede zin, want vooral Alessandro Borghi & Giacomo Ferrara die Aureliano Adami & Alberto Anacleti vertolken in zowel de serie als de film laten weer wat van zich zien in de jongere versie van Numero 8 & Spadino. Samen met de slimme editing die zich aflevering per aflevering van achter naar voor afspeelt is de nieuwe serie Suburra zowat de beste Italiaanse content die we ooit zagen. Laat staan dat het zelfs de duimen niet moet laten voor Amerikaanse gangsterseries zoals Narcos, hoewel het wel de inspiratie haalde bij het succesvolle Gomorra.

Besluit: Narcos zagen wij nog niet uit, maar Suburra: La Serie keken we losjes uit in 2 dagen. Deftige aanrader van Europese makelij, iedereen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter